На закуска хапнете нещо леко и безмесно.От 13:59ч на 13.12.

...
На закуска хапнете нещо леко и безмесно.От 13:59ч на 13.12.
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – понеделник – 13.12.2021

На закуска хапнете нещо леко и безмесно.

От 13:59ч на 13.12. до 14:20ч на 14.12. в 10 лунен ден може да си позволите да хапвате това, което организма и душата ви желаят. В това време те се нуждаят единствено от това, което в действителност сами желаят. Този интервал е неподходящ ден за диети. Категорично не се предлага недохранване или недояждане - това ще донесе по-голяма щета на тялото.

Препоръчително е да се хапне малко месо. Подходящо е да се ядат макаронени произведения, всички типове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките артикули – кифлички, шоколад и мед.

Добре е да се употребяват пресни или приготвени на пара зеленчуци, прясно изцедени сокове, билкови чайове. На масата обезателно би трябвало да участва естествен зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови. Не би трябвало да пиете алкохол. Солената риба и маринованите гъби се усвояват едва.

Хората с язвени проблеми в този интервал не би трябвало да използват артикули, които могат да предизвикат болестта.

Днешното предложение:

СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ Пожарна охрана УНГАРСКИ

Продукти: 1 кг пържоли, 150 г лук, 50 г бяло вино, черен пипер, пикантен червен пипер, сол, 40 г брашно, 150 г мехлем, 150 г сланина, картофи, 200 г бял сос.

Бял сос – В малко олио запържете 2 равни с. л. брашно, след това прибавете към 500 мл вода или бульон (зеленчуков, пилешки или друг). Варете сместа на слаб огън до втвърдяване (необходими са 10-тина минути). Този бял сос е главен сос, който се употребява за доста ястия.

Приготвяне: Пържолите се посоляват, овалват се в брашно и се пържат дружно със сланината, нарязана на кубчета. Изваждат се и се поръсват с черен пипер.

В същата лой се запържват лукът, прибавя се аления пипер, виното и сосът. Сместа ври към 5 минути. След това с него се поливат пържолите.

Поднася се с картофено пюре.

Любопитно: Ползите от бялото вино са многочислени: битка със стареенето, възстановяване на здравето на сърдечносъдовата система, понижаване на равнищата на холестерола, попречване на рак, понижаване на риска от меланхолия, възстановяване на здравето на белите дробове и други.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР