На юбилея на ОССЕ той е в плачевно състояние и

...
На юбилея на ОССЕ той е в плачевно състояние и
Коментари Харесай

Лавров напусна конференцията на ОССЕ веднага след изказването си

„ На юбилея на ОССЕ той е в плачевно положение и без никаква вероятност. ОССЕ беше основано за кооперация и съдействие през Студената война, за съжаления западният политически хайлайф стартира да употребява ОССЕ в интерес на НАТО. Това докара до невиждано разширение на Изток “. Това съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров в срещата на организацията в Скопие.

След това той показа военната намеса на НАТО в Югославия и Косово, като военна експанзия и упрекна Запада за подклаждане на споровете в Грузия и Украйна. Русия нападна Грузия през 2008 година, а Украйна първо през 2014 година и по-късно през 2022 година

Провокацията на Съединени американски щати , които Грузия изпълняваше и опита за основаване на плацдарм в Украйна докара до този резултат “, сподели още Лавров.

Руският външен министър напусна конференцията на ОССЕ незабавно откакто завърши неговото изявление.

Балтийските страни и Украйна бойкотираха срещата за наличието на Лавров . Той също по този начин беше заставен да мине през Гърция със самолета си, тъй като България не разреши навлизането му във българското въздушно пространство. Причината беше глобената говорителка на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова. 

Очаква се на следващия ден Лавров да даде специфична конференция в зала „ Борис Трайковски “. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР