На втория тур на местните избори предстои да бъдат използвани

...
На втория тур на местните избори предстои да бъдат използвани
Коментари Харесай

Живко Георгиев: Цялото задкулисие на купения вот ще се задейства на балотажите

" На втория тур на локалните избори следва да бъдат употребявани всички вероятни тактики, ще има активизация на локалното политическо задкулисие и ще се употребяват ресурсите на следения и платен избор ", предвижда в ефира на Радио „ Фокус “ социологът Живко Георгиев. Той бе безапелационен, че в случай че се гласоподава на балотаж, то там хората избират или статуквото, или смяната. По думите му на доста места изборната интензивност идната неделя ще е по-ниска спрямо тази на първи тур. Ще има обаче и такива, които ще излязат само на балотажа.

Според Живко Георгиев политическото схващане в София е мощно индивидуализирано и мъчно се въздейства от политически водачи.

Той предвижда, че изборната интензивност на втори тур ще бъде съизмерима с тази на първи. По думите му в България жителите желаят смяна, само че в това време считат, че тя е невъзможна.

В политическия модел има доста проблеми, а хората не са въодушевени от метода, по който се развива той, сподели още Живко Георгиев. Според него хората са мощно отчуждени от партии, политици и политическо говорене.

" Преобладава незаинтересованост. Като цяло изборната интензивност е много ниска. Разбира се няма систематизирани данни за страната, само че за локални избори, които са били постоянно много мотивиращи, интензивността, която следим е ниска. Имайте поради, че прекомерно доста са хората, които са дали своят вот единствено за кмет, не за листа, единствено за листа, само че не за кмет. Тоест действително прекалено много са срещу всички и в случай че изчистите тези проценти ще видите, че по-скоро изборната интензивност клони към 40% ", изясни още социологът.

Живко Георгиев посочи, че няма единна наклонност в избора на хората. Има общини, в които търсенето на други възможности е излязло на напред във времето с доста положителни резултати. На други места се следи неприятната наклонност, мощно да се показват корпоративни играчи и то основно в огромните градове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР