На втория ден след Великден по традиция от Бачковския манастир

...
На втория ден след Великден по традиция от Бачковския манастир
Коментари Харесай

Вярващи от цялата страна се включиха в литийното шествие с чудотворната икона

На втория ден след Великден по традиция от Бачковския манастир се изнася Чудотворната икона на Света Богородица. С литийно шествие обликът на Божията майка се носи на ръце до местността Клувията. Само в деня след Великден иконата напуща рамките на манастира. Вярва се, че в този ден силата й е най-голяма.

Оригиналът на иконата на Св. Богородица се пази в църквата, защото въпреки и реставриран, положението му не разрешава да бъде изнесен на шествие. Така и тази година литията беше с копие, само че хората имат вяра, че то има същата чудодейна мощ.

 Литийно шествие с чудотворната икона на Св. Богородица от Бачковския манастир Литийно шествие с чудотворната икона на Св. Богородица от Бачковския манастир
На втория ден от Великден по традиция от Бачковския манастир се изнася Чудотворната икона на Света Богородица. С литийно шествие обликът на Божията ма...
 Архимандрит Самуил - свещеник на Бачковския манастир: Иконата се пази доста стотици години и тя освен благославя, само че тя е знак за това, че Божията майка е съучаствала в това, което е желал от нас нейният наследник. Архимандрит Самуил - свещеник на Бачковския манастир: А аз апелирам Света Богородица и нейния наследник, нашия Господ, Исус Христос да подари на всеки, който ще взе участие и в това шествие, и в службите в България, и по света да усети тази пасхална наслада.
Шествието се чака да се върне в манастира в късния следобяд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР