На вторичния пазар продавачите винаги се опитват да продадат колата

...
На вторичния пазар продавачите винаги се опитват да продадат колата
Коментари Харесай

Как да разберем реалните километри при покупка на употребявана кола

На вторичния пазар продавачите постоянно се пробват да продадат колата допустимо най-бързо и с най-висока облага. Един от триковете да се реализиран тези цели е да се понижи действителният пробег на автомобила. Има обаче няколко метода да ревизирате какъв брой километра в действителност е минала определената от вас кола. Те не постоянно могат да са ви от изгода, тъй като доста от продавачите отремонтират и претапицират съвсем всичко по автомобила, само че въпреки всичко е добре да ги знаете.

Ако колата е минала през ръцете на няколко дилъра, тогава показанията на километража може да не дават отговор на действителността. Но можете да определите действителния пробег, като употребявате модерни скенери и специфични устройства, налични в оторизираните сервизи, само че това постоянно може да се разбере и просто с деликатно наблюдаване на избрани възли и елементи.
 Как да разберем действителните километри при покупка на използвана кола

Можете да разберете, че някои операции са осъществени с километража от изкривените и непасващи цифри, само че това единствено при положение, че километражът е машинален, а не цифров, какъвто към този момент е на болшинството коли на вторичния пазар.

Ако километражът е дигитален, ще бъде малко по-сложно. При такива коли пробегът се съхранява в паметта на електронния блок за ръководство (ECU) или в ръководещата електроника на разнообразни системи. Скенерите, които събират данни от всички системи на автомобила и основават лист с знаци за пробег от разнообразни устройства, ще ви оказват помощ да получите информацията, която ви интересува.

Можете също по този начин да определите пробега образно. Експлоатацията неизбежно ще повлияе на екстериора и интериора. Ако по корпуса има доста драскотини, пукнатини по боята и други недостатъци, а фаровете са пожълтели и помътнели, значи пробегът ъсс сигурност е надхвърлил 100 хиляди км.

В салона би трябвало да обърнете внимание на детайлите на тапицерията, кормилото, подлакътниците, бутоните и седалката на лидера. Ако наподобяват изтъркани, а кожата на кормилото свети, значи пробегът също е минал 100 000 км. Подовото покритие, там където няма стелки, само че се стъпва постоянно се износва след 50 000 км.
 Как да разберем действителните километри при покупка на използвана кола

След 150 хиляди километра пробег, кожата на шофьорската седалка се разтяга и става на гънки. След 200 хиляди км гумената поставка на педалите се откъсва по краищата, а таванът и тапицерията по колонките се захабява необратимо.

След постигане на пробег от над 200 000 километра, на предното стъкло ще останат следи, изтъркани от " перата " на чистачките, а на страничните прозорци ще се появят отвесни драскотини.
 Как да разберем действителните километри при покупка на използвана кола

Ако вратите се разхлабят и станат зле закрепени, тогава пробегът е достигнал 300 000 км. или колата е претърбяла удар. След 400 000 км, заради отмалялост на метала седалката на лидера е отчасти деформирана.

Тези фактори са задоволителни за установяване на приблизителния пробег на автомобил. За по-подробни данни можете да извършите цялостна диагностика в сервиз. Ако пък имате да добавите нещо по тематиката, то не се колебайте да го споделите в мненията. Всяка спомагателна информация ще е потребна за купувачите на използвани коли, които у нас, както е добре известно, са болшинство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР