На втори юни родители излизат на протест-шествие срещу Националната стратегия

...
На втори юни родители излизат на протест-шествие срещу Националната стратегия
Коментари Харесай

Родители излизат на национален протест срещу Стратегията за детето

На втори юни родители излизат на протест-шествие против Националната тактика за детето 2019-2030 година, съобщи БГНЕС.
Инициативата ще стартира в 17.30 ч. от пилоните на НДК, и пешеходно ще премине през Министерски съвет, площад Батенберг, и площад Народно заседание.
Протестът е народен и в него ще се включат родители от 29 града, измежду които Варна, Ямбол, Шумен, Плевен, Велико Търново, Бургас, Кюстендил, Пловдив, Габрово, и други
Недоволството на обезпокоените родители ще бъде подкрепено и от митинг в Мадрид. Това разгласи Христо Лафчиев на конференция, на която опроверга обвиняванията на ръководещите, че те популяризират подправени вести.
„ Нашите „ източници на подправени вести “ са Държавен вестник, уеб сайтът на Министерски съвет, уеб сайтът на Агенцията по вписванията и така нататък “, уточни Христо Лафчие.
Той разясни, че до момента в който министър председателят твърди, че такава Стратегия няма, то общественият министър Бисер Петков споделя, че тя ще бъде изменена, а в това време координирано бяха направени промени в разнообразни закони, които бяха обнародвани в Държавен вестник.
„ Нашето умозаключение е, че когато министър председателят приказва, и Държавен вестник мълчи. Затова излизаме на митинг на 2 юни пред Министерски съвет, с цел да изразим своята позиция “, сподели още той.
Стана ясно още, че никой не стои зад митингите на родителите, макар че първоначално доста политически сили изявили такова предпочитание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР