На втори протест днес жители на град Кресна се обявиха

...

Според тях това дори няма да е магистрала, а скоростен път, което ще остави Кресна без локален път, ще отреже достъпа до Благоевград и ще удължи пътя до там с поне 40 км.

Искаме истинска магистрала изцяло извън Кресна и дефилето, за да си запазим бизнеса, земите, достъпа до тях, заявиха протестиращите, които на два пъти - както преди месец - пресичаха Е-79, създавайки затруднения на интензивния трафик.

„Не сме съгласни за варианта за АМ Струма през Дефилето, който предвижда в посока юг да се разшири сега съществуващият път и движението да се извършва само в посока север-юг. Искаме и двете платна посока север-юг и юг-север да бъдат изнесени на изток, тоест да се реализира източният вариант. Защото ако се реализира сегашният вариант – на този скоростен път да направят магистрала, пречи на хората в Кресна. Пречи им икономически, пречи на животнов?17:50:18" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="На втори протест днес жители на град Кресна се обявиха" onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

Отново протест в Кресна срещу | BGNES

На втори митинг през днешния ден поданици на град Кресна се оповестиха срещу определения вид на автомагистрала “Струма ” и превръщането на сегашния път Е-79 в еднопосочен, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Според тях това даже няма да е автомагистрала, а скоростен път, което ще остави Кресна без местен път, ще отреже достъпа до Благоевград и ще удължи пътя до там с най-малко 40 км.

Искаме същинска автомагистрала напълно отвън Кресна и дефилето, с цел да си запазим бизнеса, земите, достъпа до тях, обявиха протестиращите, които на два пъти - както преди месец - пресичаха Е-79, създавайки усложнения на интензивния трафик.

„ Не сме съгласни за разновидността за Автомагистрала Струма през Дефилето, който планува в посока юг да се разшири в този момент съществуващият път и придвижването да се прави единствено в посока север-юг. Искаме и двете платна посока север-юг и юг-север да бъдат изнесени на изток, т.е. да се осъществя източният вид. Защото в случай че се осъществя сегашният вид – на този скоростен път да създадат автомагистрала, пречи на хората в Кресна. Пречи им стопански, пречи на животновъди, пречи на рафтинга, на транспортните връзки. Има дестинации като ханчетата, парцели на хора, които са преди Дефилето, до които, в случай че желаете да отидете – би трябвало да стигнете до Симитли. Ако този път остане като различен на автомагистралата, популацията ще си го употребява. Ние сме учудени, че държавното управление натиска да бъде осъществен този вид. Ние елегантно и културно желаеме да покажем, че не сме съгласни с реализирането на този вид. Не имаме вяра, че няма определен вид “, сподели уредникът на митинга Георги Иванов.

Той сподели, че не има вяра на думите на министър Шишков от през днешния ден, че няма определен вид на автомагистралата през Кресненското дефиле.

„ В момента е утвърден Подробен устройствен план за връзката сред направеното и плануваното трасе на автомагистралата на юг. Ние се опасяваме, че в случай че се почне активност там, тогава могат да кажат, че нещата се решени “, изясни Иванов.

Според протестиращите " единствено глупак " може да измисли предлагания вид, който ще съсипе 80 фамилии с бизнес в дефилето, с цел да отидат от центъра на града до заведение в края на дефилето, - поради еднопосочния път би трябвало да отидат по новото трасе до Симитли и от там да се върнат по Е-79 до Кресна. Затова те желаеха настоящето трасе на Е-79 да не е еднопосочен, а двупосочен местен път, както е в този момент.

Протестиращите обявиха, че на общинския съвет е " оказан напън от евродепутат ", вследствие на което единствено за седмица са трансформирали решението си, одобрявайки държавния вид.

Те бяха безапелационни, че " няма да разрешат половинчати решения да унищожат поминъка им, нито ще се подадат на политически напън, обявявайки се срещу подправените решения и багерите ", с цел да имат същинска европейска автомагистрала./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР