На втора инстанция Десислава Иванчева е призната за виновна. С

...
На втора инстанция Десислава Иванчева е призната за виновна. С
Коментари Харесай

И втора инстанция призна Иванчева и Петрова за виновни

На втора инстанция Десислава Иванчева е приета за отговорна.

С решението на апелативния съд се анулира присъдата от предходната година, само че съдът отсъжда на 8 години затвор по тази причина, че е поискала и приела подаяние - 250 хиляди евро, с цел да извърши дейности по работа, заяви bTV.

Припомняме, че на първа инстанция тримата получиха надлежно 20, 15 и 12 години затвор по обвиняване, че са поискали рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин.

News.bg напомня, че Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха задържани на 17 април 2018 година с невиждано дълъг арест - над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лв., за които се твърди, че тя била взела като рушвет съгласно прокуратурата.
 Прокуратурата изиска още по-тежки присъди за Иванчева, Петрова и Дюлгеров
Прокуратурата изиска още по-тежки присъди за Иванчева, Петрова и Дюлгеров

Прокурор Тихомир Стоев желае да се ревизира по какъв начин е избра съставът, който чете първите неоправдателни присъди

Службите бяха подложени на критика още тогава за нарушение на човешките права на обвинените. Тримата упрекнати (Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и някогашният кмет на същия регион " Младост " - Петко Дюлгеров) прекараха 8 месеца в ареста, които бяха съпроводени и със скандал за изискванията в ареста и отношението при ескортиране до болнично заведение.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова излязоха от ареста с мярка " домакински арест " малко преди Коледа 2018 година още веднъж със скандал, който провокира напрежение сред Специализирания съд и Върховен касационен съд и инспекция, която бе разпоредена от шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов поради бързите дейности на обвиняването. Проверката приключи със умозаключение за случаен случай на неправилна правосъдна процедура.

След това упрекнатият Петко Дюлгеров се отметна от показанията си, дадени в досъдебна фаза - а точно, че той е бил медиатор сред Иванчева и предприемача Александър Ваклин за рекордно претенции рушвет от половин милион евро.
 Съдът отхвърли да пусне Иванчева до клиника за инвитро
Съдът отхвърли да пусне Иванчева до клиника за инвитро

Делото продължава на 3-ти и 6-ти юли

На същото съвещание забъркана в тази ситуация се оказа и строителната компания " Артекс ", чието име нашумя през последните седмици около абсурда с жилищата на властта.

След това стана ясно, че в тефтерчето на Десислава Иванчева - главно доказателство на обвиняването - е дописвано от най-малко още един човек.

На първа инстанция някогашният кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева получи 20 години затвор, заместничката й Биляна Петрова - 15 години и Петко Дюлгеров - 12 години.

Основен очевидец по делото е предприемачът Александър Ваклин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР