На всяко първенство има основни претенденти, аутсайдери и такива, които

...
На всяко първенство има основни претенденти, аутсайдери и такива, които
Коментари Харесай

Бразилия е фаворитът, Меси с последен шанс

На всяко състезание има съществени кандидати, новобранци и такива, които ще завоюват нещо ненадейно. Е, след дни започва Световното в Катар - неизмеримо, тъй като е през зимата, тъй като е най-скъпото досега. Защото има също своя сексапил, който ние ще оценим впоследствие.

Всички се надяват да е готино, да е атрактивно и да има на какво да се насладим. А и всеки от нас има своя обичан тим, за който ще стиска палци и ще крещи пред телевизора. а може и на стадиона онлайн, несъмнено.

Lupa.bg ще ви показа в няколко елементи любимците, загадките, новобранците, а какво ще се получи най-после, ще забележим във втората половина на декември.

ФАВОРИТИТЕ

Бразилия
Бразилия е позволила единствено 10 гола в последните си 28 мача - цифра, която ни дава необикновен взор към тима на Тите. През 2014 година Дунга се опита да трансформира Селесао в благонадежден тим, само че това беше скучно и неубедително. Подходът на Тите е друг - той отделя доста време на играта в отбрана, само че в същото време разпростира ръцете (или по-точно краката) на своята атакуваща група.

Неймар, Ричарлисон, Антони, Винисиус, Габи Жезус - всеки от тях може да сътвори заплаха. И когато Каземиро го поддържа, а центърът на отбраната играе надеждно, резултатът е магически. Неслучайно множеството букмейкъри дефинират Бразилия като главен любимец на шампионата в Катар.

Франция
Франция има задачата да отбрани шампионската купа, тъй като най-малко съгласно състава си е един от най-силните тимове в света. Но в Катар ще забележим една малко по-различна Франция от тази в Русия.

Канте и Погба са контузени, а Карим Бензема евентуално ще бъде в основата на офанзивата. Между другото, за нападателя на Реал Мадрид шампионатът е изключително значим - в кариерата му надали ще има различен Мондиал.

На Евро 2020 видяхме, че даже Франция може да допусне неточности и да падне от противници като Швейцария. Способен ли е тимът на Дидие Дешан да се върне в режим на страшилище?

Англия
56 години без извоювана Световна купа е прекомерно дълъг интервал за страна, която се счита за основоположник на футбола. Гарет Саутгейт е един от най-успешните треньори на Англия през последните десетилетия, само че е упрекван за скования си жанр и нежеланието да употребява оптимално капацитета на офанзивата.

В момента Англия разполага с съвършената композиция от опит и младост. Има умел Кейн и млад и гладен за триумф Белингам. Въпросът е дали упоритостите на тима ще бъдат съчетани със защитната линия, към която в последно време има от ден на ден въпросителни.

Аржентина
За Албиселесте главната конспирация е явна - може ли тимът да помогне на Меси да завоюва толкоз значима Световна купа за неговото завещание и да се подреди до Марадона? През 2014 година Лео се спря на крачка от трофея и по личните му самопризнания не съумя да се възвърне в продължение на година.

Сега Аржентина разполага с по-малко звезден, само че надалеч по-балансиран и благонадежден състав, когато играе вкъщи. Меси към момента разполага с картбланш за творчество, до момента в който останалите членове на тима играят своята роля за общия триумф.

Тази тактичност към този момент даде резултат, защото Аржентина завоюва Копа Америка. Сега е време да го тестваме тима и на най-високо равнище.

Белгия
От десетилетие насам се приказва за златното белгийско потомство, което би трябвало да завоюва най-малко една огромна купа. Дотук всичко е наред - най-хубавият резултат на Белгия на Световното състезание е третото място.

Отборът към момента изобилства от звезди, само че в това време Азар надали е един от най-хубавите играчи на най-високо равнище в Европа. Между другото, Белгия към този момент е един от най-опитните тимове в шампионата, в това число във връзка с възрастта. Очакванията към тима са високи.

Испания
Испанското златно потомство си отиде - от остарялата армия, която взе златото през 2010-а, остана единствено Бускетс. Луис Енрике към момента разполага с необикновено обещаващ тим. Педри, Гави, Фати и Торес са тези, от които се чака да пробият на интернационално равнище.

Амбициите на Испания са подкрепени от ясна конструкция на позиционната игра и редица опитни играчи. Испанският тим към момента наподобява прекомерно недопечен, с цел да бъде заслужен за битка за международната купа (например нерешеният въпрос с нападателя), само че класата на играчите разрешава на " алените фурии " да бъде високо в класирането.

Германия
Германците бяха едно от най-големите разочарования на Световното състезание по футбол през 2018-а - настоящите международни първенци даже не съумяха да излязат от групата. Последвалата оставка на Йоахим Льов постави завършек на неговата епоха в националния тим.

Ханзи Флик, някогашният помощник на Льов, който се прочу с триумфите си в Байерн Мюнхен, пое управлението на Бундестима.

Основната характерност на новия немски тим е меркурианската атакуваща група със Сане, Хаверц и Гнабри. Освен това в ролята на опорен халф е опитният Томас Мюлер, както и Джамал Мусиала, който е определян като един от най-талантливите млади футболисти в Европа.

Накратко, Германия разполага с всичко належащо, с цел да се класира още веднъж за финала на шампионата. Въпреки че през 2022 година резултатите на германците са толкоз слаби - единствено 2 победи в 8 мача.

Португалия
Единственият минус в биографията на Кристиано Роналдо е неналичието на извоювана Световна купа. В Катар той ще бъде подпомаган от сътрудници от висшия ешелон - най-много Бруно Фернандеш, Бернардо Силва и Жоао Кансело. Можете да си спомните и за Рафаел Леао, Рубен Диаш, Жоао Феликс, Нуно Мендеш и доста други.

Съставът на Португалия е просто голям - евентуално даже по-силен от този, който завоюва Европейското състезание през 2016 година. Въпросът е дали Фернандо Сантош ще успее да се възползва оптимално от нея.

Нидерландия
Легендарният Луис ван Гаал се приготвя за своя " финален танц ". Вече е известно, че треньорът ще постави завършек на кариерата си след Световното състезание, като този шампионат е последната опция да направи подарък на страната си.

Футболна Нидерландия претърпя злополука през 2018-а, като не съумя да се класира за Световното състезание, и по тази причина е мъчно да бъде причислена към любимците. Но оранжевите са уверени в класирането, а с изключение на звездите Ван Дайк и Де Йонг, в състава има още доста качествени играчи.

Защитата на лалетата е добра - Ван Дайк, де Лихт, Аке, Де Врай. Въпросът е дали този тим може да бъде ефикасен в офанзива. Надеждата е за бързо възобновяване от травма на Мемфис Депай.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР