На всяка обществена сграда в България да бъде поставена табела,

...
На всяка обществена сграда в България да бъде поставена табела,
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага: Всяка обществена сграда да е с табела, че комунизмът е престъпен

На всяка социална постройка в България да бъде сложена табела, която да осведомява, че комунистическият режим и активността на Българската комунистическа партия (БКП) са оповестени за незаконни със закон, предлага парламентарната група на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

Предложението идва 33 година след рухването на комунистическия режим, 22 година след приемането на закона за оповестяването му за незаконен и откакто самата ГЕРБ е била на власт в продължение на повече от десетилетие. Инициативата съответствува по време с опитите на партията на Бойко Борисов да образува така наречен евроатлантическо болшинство за сформиране на държавно управление като притегли в ръководството " Демократична България ".

В плана, с вносители водача на Съюз на демократичните сили Румен Христов и някогашните външни министри Даниел Митов и Екатерина Захариева, се предлага такива табели да бъдат поставяни на всички публични здания, в които се обитават държавни органи и техни структури, на общини, културни институции, просветителни центрове, учебни заведения и университети.

Вносителите оферират от обществените места да бъдат отстранени всички знаци, възхваляващи комунизма и Българска комунистическа партия, а тези знаци, които съдържат културна стойност, да бъдат предадени в Музея на социалистическото изкуство.

Предвиждат се и санкции: ръководителите на съответните институции ще бъдат глобявани с по една заплата за несъблюдение, а в случай че това продължи - с още две.

Петчленки към регионалните шефове ще наблюдават за спазването на наредбите.

На администрациите, регионалните шефове, гражданските организации, юридическите лица и жителите се вменява задължението да извършват закона в едномесечен период след приемането му.

В претекстовете към законопроекта се споделя, че и след 33 година се вършат систематични и целенасочени опити за пробуждане на носталгия у съвременниците на режима и заблуждаване на младите генерации, които нямат персонални усещания от него, написа " Дневник ".

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР