На всички училища, университети и административни сгради да пише, че

...
На всички училища, университети и административни сгради да пише, че
Коментари Харесай

ГЕРБ: Комунизмът е престъпен да пише на всички училища, университети и административни сгради

На всички учебни заведения, университети и административни здания да написа, че комунизмът е незаконен. Тази концепция е заложена в законопроекта за промени в Закона за оповестяване на комунистическия режим в България за незаконен.

Текстовете са импортирани преди два дни от Румен Христов, Даниел Митов, Екатерина Захариева и група народни представители от ГЕРБ-СДС.

В законопроекта е заложено, че надписът " Комунистическият режим в България (09.09.1944 - 10.11.1989 г.) и активността на Българска комунистическа партия са оповестени за незаконни със закон, признат от 38-то Народно заседание " би трябвало да бъде подложен на фасадите на всички здания, в които се обитават държавни органи, териториалните им звена, органите на локално самоуправление, културни институции, просветителни центрове, учебни заведения и университети.

От ГЕРБ оферират още премахването на всички знаци на комунизма, като при несъблюдение на наредбите се предлага санкция в размер на една брутна работна заплата. При наново нарушаване санкцията е двойна. Ако законопроектът бъде признат, то за осъществяването на поставените разпореждания ще има един месец гратисен интервал, написа.

В средата на месеца " Демократична България " също внесе законопроект за изменение на закона. В тяхната версия се предлага да се махнат всички комунистически монументи и знаци на територията на страната. Паметниците, които не могат да бъдат преместени неотложно или съставляват паметник-костница, следва да бъдат обозначени с табела със следния надпис:

" Комунистическият режим в България от 9 септември 1944 година до 10 ноември 1989 година, довел страната до национална злополука, и активността на Българската комунистическа партия са оповестени за незаконни със закон, признат от 38-ото Народно заседание. "

Ако табела не бъде сложена, то съответният регионален шеф следва неотложно да в профил паметниците. Предвидена е и санкция за длъжностните лица в размер от 500 лв. до 3000 лв.. 

Двата законопроекта следва да бъдат гледани на първо четене в правна комисия. Текстовете не са в дневния ред на комисията за тази седмица.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР