На всички се е случвало. Продължаваме да си купуваме красиви

...
На всички се е случвало. Продължаваме да си купуваме красиви
Коментари Харесай

10 трика за отглеждане на стайни растения вкъщи

На всички се е случвало. Продължаваме да си купуваме красиви растения, които да гледаме у дома, убеждавайки се, че този път ще е друго. Но няколко седмици картината е една и също: жълто, сухо растение, в което няма никакъв живот. Ако следвате тези препоръки, скоро ще имате дом, цялостен с красиви и витални растения:

1. Използвайте кафе като тор

Ако сте от хората, които пият кафе всеки ден, това няма да ви затрудни въобще. Вместо да изхвърляте остатъците от кафе в кофата, просто ги слагайте в саксиите. Кафето е кисело, тъй че ще усили киселинността на почвата и може да помогне да се предотврати появяването на нежеланите вредители като охлюви и мравки. То също е страхотна опция на скъпите торове!

2. Използвайте камъчета за дренаж

Ако просто не можете да разберете какво е точното количество вода, от което се нуждаят растенията, сложете дребни камъчета на дъното на саксията. Камъчетата ще поддържат корените мокри, само че не накиснати във вода, когато сте прекалили с количеството.

3. Не премествайте растенията

Преди да намерите подобаващото място за вашите растения, уверете се, че сте прочели инструкциите за грижа за съответното растение. Важно е да се съобразите с рекомендациите за температура и светлина, с цел да се усеща добре растението. Но откакто намерите място, което дава отговор на всички условия, пробвайте се да не ги местите. Растенията не обичат да се местят прекомерно доста.

4. Използвайте преварена вода

Понякога водата, която тече от нашите кранове, просто не е задоволителна за нашите растения. Но прибавянето на повече хранителни субстанции към водата не би трябвало да бъде мъчно или скъпо. Следващия път, когато варите зеленчуци или яйца, не изхвърляйте водата, в която сте ги варили! Оставете я да се охлади, а по-късно полейте растенията си с нея. Те ще получат всички хранителни субстанции от храната.

5. Използвайте водороден пероксид, с цел да спрете гниенето на корените

За хората, които отглеждат растения, гниенето на корените е най-големия смут. Тъй като това е постоянно срещан проблем, евентуално и вие ще се сблъскате с него в даден миг. Това изгниване се получава, когато растението е получавало прекомерно доста вода. Ако забележите, че листата на вашите растения стават жълти, това е евентуалната причина. Просто слагайте водороден пероксид на корените, тъй като той основава един балон, който обезпечава О2 на корените.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР