На всички съвети от май до сега съм говорил с

...
На всички съвети от май до сега съм говорил с
Коментари Харесай

Радев поправи Кирил Петков за 6-месечния срок за РС Македония: Не даваме срокове

На всички препоръки от май до в този момент съм приказвал с всички водачи на страните, както и с водачите на Европейските институции по тематиката Северна Македония. За повторно тази година тематиката за разширението особено за Северна Македония отпада от дневния ред. Точката я няма нито през днешния ден, нито на следващия ден. Нашите сътрудници най-накрая схванаха къде е същинският проблем. Проблемът визира надълбоко фундамента на самия Европейски Съюз – човешките права. Това съобщи президентът Румен Радев пред български медии в Брюксел преди началото на шестата среща на върха на „ Източното партньорство “ и в съвещанието на Европейския съвет.

„ Ние ще продължим да отстояваме освен историята, само че главен приоритет остават македонските българи. Спазването на човешките права “, добави той.

На въпрос дали страната ни ще даде 6-месечен период, както съобщи министър председателят Кирил Петков пред непознати медии, той съобщи, че страната ни не дава периоди, а чака резултати.

„ Всякакви опити за напън върху България са контрапродуктивни “, съобщи още Радев.

Журналистите попитаха дали чака напън от френски президент, само че Румен Радев съобщи, че към този момент имали ясна спогодба, която са постигнали неотдавна в Страсбург.

„ Френският президент Емануел Макрон ясно знае българската позиция, тъй че не чакам напън. Имаме ясна спогодба. С Франция имаме да решаваме въпроси в енергетиката, добави “, добави той.

На срещата през днешния ден и на следващия ден в Брюксел се чака да бъде подписана декларация за Украйна, както и конвенция със страните от „ Източното партньорство “, която е посочена за значим инструмент за съдействие.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР