На всички потребители в България трябва да се осигури интернет

...
На всички потребители в България трябва да се осигури интернет
Коментари Харесай

До три години: Евтин интернет за всички

На всички консуматори в България би трябвало да се обезпечи интернет на налична цена. Това планува обновената политика в електронните известия до 2022 година, написа 24 часа. Документът е пуснат за публично разискване.
В интернет достъпа би трябвало да са включени най-малък брой от 11 услуги, измежду които имейл, търсачки и обществени мрежи, опция за онлайн извършване на покупки, потребление на електронни административни услуги. Ако се откри, че цената не е налична, изключително за консуматори с невисок приход или със специфични обществени потребности, те могат да получат помощ от страната. Друг вид е операторите да дават цени за небогати, разнообразни от нормалните им предложения, а обществено слабите да я употребяват против ваучери.
Държавата може да задължи фирмите да имат общи цени за цялата територия на страната. Няма ограничавания за техническите средства, употребявани за обезпечаване на връзката - тя може да е по кабел или посредством безжична мрежа. За да има резултатност при даването на услугата, ще се избират два метода.
Първият е да се дефинира един или няколко оператора, които да подсигуряват наличност на цялата територия на страната. Вторият е да има териториално разделяне и да се дефинират снабдители за съответния район. Държавата ще подсигурява, че достъпът до интернет ще е на правилата на обективност, бистрота, недопускане на дискриминация. Ако се откри, че разноските на операторите за доставката на интернет са по-високи от избраната цена, фирмите ще бъдат обезщетени. Това ще става посредством публичен фонд, който да покрива разликата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР