На всички ни се иска да сме по-дълго млади и

...
На всички ни се иска да сме по-дълго млади и
Коментари Харесай

Избирайте червилото според ЕГН-то, ако не искате да станете за смях

На всички ни се желае да сме по-дълго млади и с прелестна кожа и плътни устни, само че времето не всеки път е услужливо, стане ли дума за хубост. Важно е обаче освен да изглеждаме добре, само че и да не залитаме в гротескното и да се съобразяваме с по този начин непреклонното ЕГН, в случай че не желаеме да ставаме за смях.
Всяка възраст има своите прищявки и не всичко ѝ отива. С напредването на годините множеството дами се отхвърлят от грима, само че слагането на червилото продължава да бъде наложителен обред за тях. Макар да считаме, че избрани цветове ни подхождат на тена, формата на лицето или тоалетите, не всеки път те са съобразени с възрастта ни. Топгримьори обаче са основали устав, по който да си сверяваме часовника, когато става дума за червила и да знаем кои цветове са подобаващи за другите житейски десетилетия.

Младите девойки нормално избират искра за устни. Но когато става дума за по-наситени цветове, специалистите предлагат да подберат тониращ еликсир – той прави кожата по-сияйна и прибавя към устните ослепителен, само че натурален нюанс.
От 25 до 40 години е възрастта на смелите опити. За нея изключително подобаващи са матовите червила. Те обаче от време на време могат да подчертаят бръчките, само че дамите в този диапазон към момента нямат чак подобен комплекс от гънките по лицето. За възрастта до 40 подобаващ избор е и класическо червило с богата кремообразна текстура. Еднакво добре наподобяват алените цветове с хладни и по-топли нюанси.

Ако сте сред 40 и 50 години, експертите по макиажа считат, че вашите цветове са топлите. Може да изпробвате червени оттенъци на оранжева основа – те вършат тена на лицето по-сияен. За да наподобяват устните естествено, сложете малко руж на скулите – по този начин ще се сдобиете с младежко и пламенно лъчение.
Според някои специалисти след 50-годишна възраст е добре да се смекчи цветът на грима. Това е правилно единствено частично. Ако харесвате алено червило, подбирайте кремообразни, а не матови артикули. Оттенъците на аленото вино и вишневото наподобяват стилно и елегантно. Колкото по-тъмна е кожата ви, толкоз по-смели може да бъдат нюансите на червилото ви. Тотално неразрешени обаче са наситените розови нюанси, както и тези с прекомерно доста блестящи частици.
Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР