На всички ни се е случвало да получим подкрепа от

...
На всички ни се е случвало да получим подкрепа от
Коментари Харесай

Заемите от приятели крият изненади

На всички ни се е случвало да получим поддръжка от другар, под формата на съвет, услуга или паричен заем. Убедени сме, че в другарството няма изненади, само че дали в действителност е по този начин?

Представете си, че ви се постанова да реагирате бързо – заплащане на сметки, идно Великденско пътешестване или образуване на пролетна почивка за децата. Също по този начин сте решили твърдо, че е пристигнал моментът за оня отлаган цяло едно десетилетие домакински ремонт.

Както постоянно в сходни обстановки, на помощ се притичва най-близкият ви другар – този, който е постоянно подготвен да ви подаде ръка – със съвет, разбъркване на мебелите, събаряне на тапетите, поощрително потупване по рамото и не на последно място – пари на заем. Той просто ще се усмихне и, в стила на доста сходни обстановки преди този момент, ще каже: „ Как мога да съм ти потребен? Колко пари са ти нужни? “ Изкушението е огромно – финансовите благоприятни условия на вашия другар са, в случай че не по-добри от вашите, то сигурно – малко по-добре проведени във времето, пространството и персоналния му портфейл.

Представете си в този момент следната хипотетична обстановка. Взимате пари назаем от Пепи, с цел да си позволите най-сетне мечтания по-голям тв приемник. През годините Пепи постоянно ви е помагал, само че всеки заем от него върви с най-малко няколко „ скрити условия “ – всяка събота вие се грижите за двете му деца, сваляли сте тапетите в дома му, цепили сте му дърва за зимата, поливали сте му цветята това лято, когато реши да бъде със фамилията си на морето, и какво ли още не. Хм, за какво ли ви трябваше още веднъж да взимате тези 300 лева от него?.

През 2019-а клиповете от най-новата имиджова акция на „ Заемите от другари крият изненади “ ще припомнят комедиен сериал с детайли на риалити, в който става дума за другарските взаимоотношения и парите, които постоянно застават сред тях. В основните функции са двама другари и техните фамилии. Единият от тях постоянно желае заеми от своя другар и постоянно се прецаква, тъй като по-късно се оказва, че би трябвало да върне услугата. С другите обстановки в клиповете си желаеме да ви покажем, че другарството съществува в доста и в най-различни форми. Има другари, които желаят от вас да ги придружите в опита им да изкачат Еверест, единствено тъй като в някакъв миг са ви подкрепили с паричен заем. Има и такива, които ще са постоянно на ваша страна, без значение от помощта, за която ще ги помолите, и няма да ви заварят неподготвени - ще ви спестят паники по деца и кучета и ще ви потвърдят, че другарството не се мери наложително във върнати услуги. При тях сметките са чисти, а връзките ясни. С други думи – положителни заеми, положителни другари!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР