На всички ни са втълпявани определени разбирания за здравето, които

...
На всички ни са втълпявани определени разбирания за здравето, които
Коментари Харесай

Не вярвайте на тези 5 мита за здравето

На всички ни са втълпявани избрани разбирания за здравето, които в следствие се оказват погрешни. От портала health.com показват няколко здравни мита, които към този момент са опровергани и на които не трябва да имаме вяра.

1. От напрежението косата посивява. Твърде доста терзания в действителност ни състаряват от вътрешната страна и извън, само че до този миг няма научно доказателство за незабавно ускорение на процеса на побеляване на косъма.

2. Кафето е доста нездравословно. В прекомерно огромни количества да, само че в умерени ежедневният му банкет има голям брой позитиви. То се създава от растения, които имат потребни фитохимикали с влияние на антиоксиданти.

3. Храни се крепко по време на настинка, гладувай, когато имаш температура. Дори да не сте гладни, когато горите, имате потребност от доста течности, тъй като се изпотявате. Опитайте да ядете плодове.

4. Свежото е постоянно по-добро от замразеното. Истината е, че замразените плодове и зеленчуци могат да са тъкмо толкоз потребни, колкото свежите, когато са набрани в пиковия миг на хранителното им наличие.

5. Яйцата покачват холестерола. Нови проучвания демонстрират, че наситените мазнини в диетата на индивида, не диетичният холестерол, е по-вероятно да покачат риска от сърдечни болести. В умерени количества яйцата са потребни, тъй като съдържат витамин A и D.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР