На всички ни е ясно, че няма по-добро обучение от

...
На всички ни е ясно, че няма по-добро обучение от
Коментари Харесай

Доц. д-р инж. Медиха Хамза: Няма по-добро от присъственото обучение

На всички ни е ясно, че няма по-добро образование от присъственото, само че ситуацията е такава, че се постанова да се премине в онлайн среда. Нужно е, обаче хората да бъдат в точния момент осведомени и да се търсят способи за повишение на качеството на електронното образование.
Това сподели пред  ДНЕС+ претендентът за депутат от СДС-Варна в обединението ГЕРБ-СДС  за 47-то национално заседание. Доц. Д-р инж. Медиха Хамза. „ Аз и екипът ми изготвихме анкета, с която попитахме родителите за мнението и опитът им с образованието в онлайн среда. В запитването взеха присъединяване 217 души. Процентът на родителите на деца от I-IV клас, които са взели участие в изследването е най-голям – 53%. 
Според данните от запитването,  69,1 % от родителите нямат проблем с даването на среда и устройство за своето дете, на което то да учи умерено. ", разяснява резултатите претендентът за народен представител.

Обобщавайки резултатите тя добави още, че 27,2 % разполагат единствено с едно устройство и се постанова да го употребяват цялото домакинство. 
" През миналата година имаше проведени няколко дарителски акции и държавното управление се погрижи да обезпечи на всяко дете, което е декларирало, че няма разполагаем устройство, такова да му бъде предоставено. Относно успеваемостта на онлайн образованието, 59,9 % от  попълнилите анкетното изследване, дават отговор, че децата им имат обилни пропуски в знанията си. "  Според доцент Медиха Хамза може да се работи по посока на увеличението на консултациите и спомагателните часове за децата, които изпитват усложнения при асимилиране на материала, които отново бих могли да бъдат онлайн, само че когато се работи в по-малка група деца и се работи самостоятелно и целеустремено, пропуските биха били по-малки.   Според същите данни, при образование на по-малки деца се постанова по-голяма поддръжка от родители и близки. 
На въпроса за качеството на образованието в онлайн среда, 47% от родителите са показали, че учителите вършат всичко по силите си, поради обстановката.
48,4 % от участниците в запитването не са съгласни децата им да излизат от учебно заведение и да се образоват в онлайн среда,  а 44,2% считат, че е нужно учебните заведения да бъдат затворени, до момента в който намалее заболяемостта.  На въпрос какъв брой от родителите им се постанова да спрат работа и да останат вкъщи си,  39 % от интервюираните са дали отговор, че нямат опция и се постанова те да си останат у дома. 
В тези случаи е нужно да бъдат подпомагани тези родители, заради тяхната неспособност да си вземат заплатен отпуск или заради отсъствието си от работа, не могат да получат цялостния размер на възнаграждението си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР