На всеки три дни една жена във Франция губи живота

...
На всеки три дни една жена във Франция губи живота
Коментари Харесай

Френският посланик у нас: Бях приятно изненадан от мобилизацията на българите срещу домашното насилие

На всеки три дни една жена във Франция губи живота си поради домашно принуждение. Данните са на френското държавното управление, а страната влага милиони евро годишно, с цел да се бори с този проблем.

Нова телевизия се срещна с Негово превъзходителство посланика на Франция в България  Жоел Мейер.

" Аз бях доста прелестно сюрпризиран от тази мощна готовност на българското общество, от груповото осъзнаване на един подобен ужасяващ акт на принуждение. Цялото общество, а и освен то - експерти, съдии, служители на реда и политици се активизираха и в понеделник видяхме, че те се събраха в Народното събрание, с цел да одобряват нужните промени ", съобщи той.
" Домашното принуждение не е български феномен ", разясни Мейер и добави: " Във Франция също се сблъскваме с сходни феномени и още при встъпването си в служба, преди към 7 години, президентът Емануел Макрон пое задължението да се бори против домашното принуждение. Въпросът е многопластов. На първо място той е юридически. И се касае до това да бъдат увеличени наказванията за причинителите. Но има и ограничения, които са ориентирани към самите жертви – те да бъдат предразположени да приказват, да бъде основано доверие, с цел да споделят случилото се. И третият миг е обвързван с образованието. Обучението преди всичко на служителите на реда, които одобряват тези жертви, които би трябвало да проведат разпита с тях, които би трябвало да схванат кои са точните условия на случилото се. Много е значимо ограниченията да освен против причинителите, само че и в поддръжка на жертвите. Всички сме наранени от домашното принуждение. Това е въпрос, който ни връща още към първите години в учебно заведение. Естествено имаме още доста да създадем, само че най-важното е този проблем да бъде съзнателен на групово равнище, тъй че случаите да не се повтарят ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР