На всеки три – четири месеца планетата на интелекта и

...
На всеки три – четири месеца планетата на интелекта и
Коментари Харесай

Меркурий в Скорпион: Как да оцелеем през този дълъг и сложен транзит?

 На всеки три – четири месеца планетата на интелекта и контактите се нуждае от „ огромна смяна “, с цел да се забави, да си поеме мирис и да не се отдалечава прекалено много от Слънцето.

Именно в осмия, един от най-сложните знаци на зодиака, този път Меркурий ще се забави, ще направи завой и ще премине в ретроградно придвижване – отсам и прекомерно дългия  пренос за бързата планета в един знак.

Ретроградният интервал, когато Планетата на връзките, условно казано, „ пристигна на себе си “, е много сравним с определенията – инвентаризация и профилактика.

Ето лист с типичните промени, свързани с прекосяването на Меркурий в Скорпион – нараснала обща тревога и мрачност в мислите, нараснала враждебност, негативност и сдържаност в общуването, само че също по този начин и предпочитание да се научават секрети, следствия, подготвеност да се стигне до дъното на истината, любознателността на мозъка и растежа на интуитивното мислене.

В същото време провокативните способи за правене на бизнес, пристрастеността към разкрития, преобладават в осведомителното поле и бизнес сферата, а операциите на ментално равнище в някои форми могат да припомнят на магическите въздействия, също  по този начин присъщи за интелектуалната планета в Скорпион. И като цяло крайностите и трансформациите на всеки един аспект от живота са присъщи на природата на Скорпиона.

Друга област, мощно наранена от този пренос, е финансовият бранш. Това е време на засилена динамичност на пазарите на скъпи бумаги, интензивна работа на брокерските тържища, както и в областите на взаимна благосъстоятелност и банков капитал (издръжки, застраховки, налози, завещания).

При комплицираната за Меркурий сцена на знака на Скорпион, взаимоотношението му с други планети посредством точни аспекти няма да бъде постоянно. А тези, които ще се случат ще покажат своя „ скорпионски “ темперамент.

Първата и много рискова за всички типове връзки, връзки и превоз (особено важи за въздушните пътувания) ще бъде най-близката борба сред Меркурий и Уран в понеделник, 7 октомври.

Предвид към този момент комплицираната картина на този ден, не планирайте начало на пътешествия и дълги пътувания, избягвайте подготовката на значими документи и регистрации, опасности на пътя и, несъмнено, въздържайте се от закупуване на комплицирано електронно съоръжение и джаджи.

От 31 октомври до 20 ноември Меркурий ще бъде назадничав и няма да основава напрегнати аспекти с други планети, само че през ноември се чакат тъкмо 5 хармонични аспекта на Меркурий – 10 ноември с Плутон, 13-14 със Сатурн и Нептун и още веднъж със същата двойка планети на 28 и 30 ноември.

Всички тези дни са положителни за проучване на комплицирани дисциплини, научни проучвания, интензивна умствена работа, писане на литературни произведения.

В дългия пренос по знака на Скорпиона, Меркурий ще бъде по-благосклонен по един или различен метод (като се вземе поради единствено ситуацията на Слънцето в знака) – най-вече към знаците на стихията на Водата (Рак и Риби) и на Земята (Дева и Козирог).

За останалите знаци на зодиака въздействието на Меркурий ще бъде по-противоречиво и несигурно.

източник esotericblog

Защо Скорпионът е най-важният знак на Зодиака, „ ангел, танцуващ в нощта “

 

И лидер през тъмнината. Скорпионът е един от най-важните знаци на зодиака. Това е ангел, който танцува в мрака. Той осветява нощта и трансформира света със своя метод към кризисни…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР