На всеки се случва да забърка каша. Дори привидно съвършените

...
На всеки се случва да забърка каша. Дори привидно съвършените
Коментари Харесай

8 неудобни ситуации в офиса и как да ги избегнете

На всеки се случва да забърка каша. Дори видимо съвършените хора вършат нелепости поякога. Но в действителност значимото е по какъв начин поправяте грешките си. И това се отнася най-много за грешките, свързани с работата. Ето 8 неуместни обстановки, които може да се случат на работното място и да се справите с тях:

Да се разплачете на работа

Независимо дали сте имали неприятна среща или просто тежък ден, на всеки може да се случи да се разплаче пред несъответствуващите хора или в несъответствуващата обстановка.

Какво да вършиме: Извинете се и отидете на безшумно място, където да останете уединено с мислите си. Ако кажете: " Извинете ме за няколко минути, ще се върна ", е добре. Опитайте да спрете да мислите за това, което ви разтройва и се концентрирайте върху нещо друго. Просто дишайте и мислете за нещо, което ви успокоява.

Да бъдете унизени от сътрудник

Ако някой не стопира да ви прави подмятания по време на работа и ви накара да се чувствате неловко, учтиво му обяснете, че нямате интерес. Ако продължава да ви тормози, консултирайте се с ръководителя си или с някой по-висшестоящ. Ако и това не помогне, подайте недоволство против въпросния човек.

Да се напиете на офис събитие

Присъствате на фирмено празненство и прекалявате с питиетата. На всеки може да се случи.

Ако се напиете и се държите не както би трябвало пред шефовете и сътрудниците си, просто им се извинете и поговорете малко за държанието си. По-добре е да се извините за постъпката си и да забравите, вместо всякога да се изчервявате, когато се спомене въпросното събитие.

Шефът ви да види, че губите време в обществените мрежи

Нямате работа и убивате време във Фейсбук или Twitter. В множеството компании това не се приема добре.

Това е нещо очевдино, тъй че не можете да го скриете. Ако сте по-близки с шефа си, кажете някоя смешка. Ако връзките ви не са такива, обяснете, че сте спрели работа за няколко минути, с цел да изчистите мозъка си.

Някой сътрудник да прекали с персоналната информация за вас

Няма нищо неприятно в това да бъдете другари с сътрудниците си и отвън офиса. В такива случаи обаче е мощно евентуално някой от приятелите ви да прекали със шерването на елементи от персоналния ви живот.

Не забравяйте, че всеки би трябвало да може да се усеща като себе си на работното място. Споделянето на персонална информация е добър метод да изградите положителни връзки с вашите сътрудници. Най-добре е да се заобикалят тематики, свързани с политика, вяра и морал.

Да натиснете " Изпрати до всички " в и-мейл

Лесно може да се случи да натиснете бутона " Изпрати до всички ". Ако това се случи, просто изпратете още един мейл, в който обяснявате, че е станала неточност и молите хората да не взимат под внимание предходния и-мейл, който са получили от вас.

Да целунете сътрудник след няколко напитки

Излизате да се позабавлявате, изпивате няколко напитки и се оказвате в прегръдките на някой от сътрудниците. Колкото и да е неловко по-късно, факт е, че се случва. Неудобното е случая е, че офисите са като учебните заведения. Всички обичат да клюкарстват и да наблюдават кой с кого си потегля след празненствата. Просто пробвайте да се сдържате идващия път.

Колегите ви да видят, че си търсите работа

Не сте удовлетворени от работата си и преглеждате уеб страниците за търсене на работа. Това не е вярно. Изчакайте да се приберете у дома и тогава търсете нова работа.

Също по този начин не правете грешката да разпечатвате CV-то си на служебния принтер, тъй като всичко, което разпечатвате се резервира в историята на компютъра ви. Ако въпреки всичко към този момент се е случило и всички знаят какво вършиме, поговорете с шефа си за това за какво желаете да промените работата си.

Неудобните обстановки в офиса са неизбежни. Все отново всички сме хора. Най-добрият метод да се справите с неловката обстановка е да се отнасяте с хората по този начин, както бихте желали да се отнасят с вас. Често най-неловките обстановки се трансформират в занимателни истории, на които по-късно се смеете.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР