На всеки се е случвало да посрещне гости у дома

...
На всеки се е случвало да посрещне гости у дома
Коментари Харесай

Вижте няколко трика за бърза трапеза в последните минути

На всеки се е случвало да посрещне посетители вкъщи в безусловно " последния миг ". Обичайните обичаи за българската стопанка е да се тормози, в случай че няма с какво да почерпи гостите си. Предлагаме ви няколко лесни трика, които се съхраняват елементарно, подготвят се за негативно време и дори свекървата изненадващо да пристигна на " ревизия ", ще съумеете да посрещнете и нея уместно. С тези бързи хрумвания ще ви е по-спокойно:

1. Бърз чийзкейк в чашки се прави и със напълно базови артикули .

Трябва да имате налични чаени бисквити, някакво сладко, крема сирене и малко пудра захар. Всички от изброените се съхраняват добре, тъй че може да ги закупите " за всеки случай ", с изключение на крема сиренето, което в действителност в ледник, може да има и най-малко 2 месеца период на валидност. В чашки начупете 2 бисквити на дъното, разбийте малко пудра захар с крема сирене и поставете върху бисквитата, а най-после гарнирайте с 1-2 лъжички конфитюр. Лесен и апетитен десерт, който ще ви отнеме безусловно 3 минути.
 Какво в никакъв случай не би трябвало да вършиме на масата? Какво в никакъв случай не би трябвало да вършиме на масата?
Събирането на фамилията за вечеря и по време на празници постоянно е на трапезата. Тя се смята за знак на домашния уют и единството....

2. Направете палачинки

Всъщност това е обикновена рецепта, която е обичана от всички и става относително бързо. Класическата съразмерност за примес е " 1 яйце, 100 мл. прясно мляко, 100 г брашно ", като това прави към 5-6 палачинки. Може по-късно да извадите всичко от хладилника налично, с цел да ги смаете с бърза и чудесна софра - сирене, кашкавал, шунка, конфитюр, течен шоколад и тн. Импровизирайте.

3. Лесен домашен сладолед в чашка. 

Изключително елементарен десерт, за него е да имате постоянно налична мостра във фризера, само че е толкоз обикновено, че няма да имате никакъв проблем. В плик, нарежете банани и ги замразете. Купете замразени малини и си ги дръжте във фризера за десерти. Когато ви дойдат изненадващи посетители и желаете да ги изненадате с домакински сладолед, то единствено извадете банан, блендирайте до хомогенна примес, прибавете малини (или различен горски плод) и блендирайте за още няколко секунди. Сервирайте в чашка с листенце мента. Със сигурност ще оберете точките!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР