На всеки се е случвало да помечтае. Идеята да получим

...
На всеки се е случвало да помечтае. Идеята да получим
Коментари Харесай

Безплатен кемпер? Нова измама набира скорост, може да олекнете с 215 евро

На всеки се е случвало да помечтае. Идеята да получим нещо скъпо за без пари евентуално би изкушила мнозина. А какво ще кажете за безвъзмезден кемпер? Малък дом на колела, с който да обикаляте страната, да посетите Черноморието, балкана… а за какво не и Европа. Такава оферта се върти в мрежата. Семейство предлага да подари своето транспортно средство на човек в потребност. Причината е, че двойката към този момент не се нуждаят от него и желаят да създадат доброта. Сабине и Робърт са разгласили публикация във Фейсбук. Оставили са и собствен контакт за тези, които желаят да се възползват от предлагането им. Справка на GlasNews.bg демонстрира, че нов кемпер, оборудван с легло, кухня и всичко належащо, може да коства колкото тристаен апартамент в София. Цената на остаряло също не отстъпва, някои се продават за суми сред 30 и 100 хиляди лева

На този декор офертата на госпожа Сабине и Робърт е доста примамлива и както към този момент се досещате, е машинация. Екипът ни реши въпреки всичко да се кандидатира за въпросния кемпер. Установихме, че процесът е добре фиктивен и доста меродавен. Изпратихме имейл на фамилията и мотивирахме желанието си. След няколко дни получихме отговор, че след съществени размисли се стопират точно на нас. Споделиха за себе си и насочиха персонални въпроси в другарски и отзивчив звук. След като се „ сближихме “, стартира разискването на тематиката всъщност. Получихме и доста фотоси, с цел да пресъздаваме на какво следва да станем притежатели.

Сабине изясни, че кемперът се намира в град в Испания. Тежи 3,5 тона, 148 конски сили, а от вътрешната страна е обзаведен с всички вероятни улеснения. Той бил оставен в гараж на автосалон. Беше ни изпратен имейл, на който да потърсим притежателя, с цел да ни спомага. След няколко дни диалози се оказа, че е нужна декларация за подаяние. Бяхме препратени към юрист Доминго Фалеро, който съобщи, че ще се погрижи за документите. Изпратихме наши персонални данни и адрес, на който да бъде доставено транспортното средство. Оказа се, че са нужни единствено 215 евро. И по този начин - след 26 имейла за по-малко от месец стана ясна и банковата сметка, която като че ли беше неразделна част от „ безплатния “ кемпер за човек в потребност.

„ Уважаема госпожо, би трябвало да Ви уведомим, че данните ще бъдат изпратени на нотариус, който ще сформира и легализира декларацията за подаяние. Изготвянето и легализирането на тази декларация за подаяние коства 215 евро. Госпожо, откакто извършите депозита от 215 евро, нотариусът ще изпрати декларацията за подаяние на ваше име на госпожа Сабине и нейния брачен партньор за автограф. След това документът ще ви бъде изпратен и вие ще го подпишете и изпратите на шефа на гаража, с цел да може кемперът да бъде доставен до дома ви.

Ето банковите данни на нотариуса:

Титуляр: ГЕДЕОН АГБОДЕБА

IBAN: FR7621833000010001537171756

Bic: PRISFRP1 

След като извършите депозит от €215, апелирам, изпратете ми удостоверение за превода, с цел да мога да уведомя нотариуса. На Ваше разположение. “

Всички известия бяха преведени с Гугъл преводач, а хората зад схемата може да се намират на другия завършек на света.

Макар мнозина да са наясно с сходен тип измами, има хора, които точно поради фантазията си биха се заблудили по измамния опит за „ подарък “.

Не бяха малко излъганите по схемата с милиони завещание от умрял родственик в Турция.

Апелираме жителите да бъдат изключително мнителни във връзка с „ безплатните “ дарове, предлагани в обществените мрежи.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР