На всеки се е случвало да му се докиха в

...
На всеки се е случвало да му се докиха в
Коментари Харесай

Никога не потискайте кихането - опасно е

На всеки се е случвало да му се докиха в несъответствуващия миг и да се опита да потисне рефлекса. Лекари обаче поучават това в никакъв случай да не се прави, защото крие избрани рискове.

Медици от университета на Лестър са описали в British Medical Journal случая на здрав 34-годишен неназован мъж, който е бил признат по неотложност в локална болница с недоволства от затруднени диалект и преглъщане и " пукащо " чувство в отеклата шия. Пациентът е споделил, че проблемите му са почнали, откакто е затиснал двете си ноздри и е запушил устата си, пробвайки се да предотврати напиращо кихане, написа в. Daily Express.

Оказало се, че мъжът е получи скъсване на ларинкса. Наложило се да остане в болница за една седмица.

" Когато човек киха, въздухът излиза с над 240 километра в час. Ако задържите цялото това налягане, можете да си аргументите съществени увреждания. Заради " уловения " в тялото въздух даже можете да заприличате на човечето на Мишлен ", изяснява лондонски експерт по УГН в съпътстващ обявата коментар.

Като цяло, смисълът на кихането е да изкара от тялото нещо, да вземем за пример вируси или бактерии. Ако това не се случи, те могат да попаднат на неправилно място и да навредят на здравето ви.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР