На всеки рано или късно му се е случвало да

...
На всеки рано или късно му се е случвало да
Коментари Харесай

За какво алармират пъпките по лицето

На всеки рано или късно му се е случвало да му излезе пъпка. Разбира се, това може да се дължи на моментно повишение на хормоните, стрес или нещо друго. Местоположението на пъпките обаче може да бъде сигнал за здравословен проблем. Вижте на кои места, в случай че се появи пъпка, би трябвало да обърнете съществено внимание на здравето си.

Пъпка сред веждите

Появата на акне сред веждите може да бъде сигнал за проблеми с храносмилането или метаболизма. Това е сигнал, че би трябвало да обърнете внимание на това по какъв начин се храните и с какво.
Стискате ли си пъпките? Вижте какво значи това
Дерматолог от лондонската клиника Harley Street Dental Studio назова основните неточности при унищожаване на пъпки от кожата, написа The Sun....

Поява на пъпки на носа и горната джука

Ако обичате пикантни или мазни храни, не се учудвайте, че имате пъпки там. Това обаче може да бъде сигнал за проблеми със сърцето и кръвното налягане. Намалете приемането на този тип храни и следете постоянно кръвното си.

В зоната на челото

Пъпките там са от липса на сън и непрекъснат стрес. Този кожен проблем обаче може да бъде сигнал и за храносмилателни проблеми. Помислете за нещата, които най-често консумирате. Наблюдавайте тялото си и следете за газове, отичане, стомашни неразположения, болки в стомаха, запек и така нататък Ако имате някое от тези неща, то е добре да преустановите яденето на пържено, мазно и други. Яжте повече плодове и храни, богати на фибри.

В зоната на брадичката и челюстта

Появата на пъпки там е най-често поради хормонални проблеми. Ако пък сте пред цикъл, то най-вероятно това е повода. Но в случай че пък не сте, то може би е добре да потърсите мнението на персоналния си доктор и да ви каже кои хормони да пуснете за проучвания. В някои случаи може да има леко отклоняване, което да хванете по този метод. Разбира се, това не е наложително, само че няма нищо неприятно в профилактиката.

В региона на косата

Ако те са покрай косата в горната част на лицето, това може да бъде причина за хормонални проблеми или пък за запушени пори. Хубаво е по-често да вършиме хидратиращи маски за лице и постоянно да го разчистване, изключително в случай че слагате грим. Мазната и суха кожа е най-честата причина за поява на пъпки в тази област.
Три ефикасни маски, с които ще елиминирате пъпките от лицето си
Всяко едно момиче, а и жена има проблеми с пъпките рано или късно. Причината за тяхната поява може да е от друг тип. Пъпките се поя...

В региона на бузите

Ако хапвате сладкиши и подслаждате напитките си, то пъпките в тази област са сигнал, че прекалявате със захарта. Поради тази причина ограничете изкушенията и намалете потреблението на рафинирана захар. Също по този начин, тези пъпки могат да са сигнал за респираторни проблеми или пък да се появят от мобилния ви телефон и бактерии, които са полепнали по него.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР