На всеки от нас му се е случвало без реална

...
На всеки от нас му се е случвало без реална
Коментари Харесай

Сутрешните грешки, които провалят целия ден

На всеки от нас му се е случвало без действителна причина през целия ден да не сме в въодушевление или да не сме продуктивни. Оказва се, че причина има, просто самите ние не сме го осъзнали и по тази причина през днешния ден ви представяме няколко неточности, които могат да провалят всичко.

Какво вършиме, когато се разсъните заран? Може би стартирате деня си с кафе и обзор на новините? Или пък се занимавате със утринна подготовка, последвана от душ? Но дали всичко, което вършиме заран, е потребно за вас? Възможно е даже да не сте предполагали, само че някои ваши привички са извънредно неверни, пишат от iwoman.bg. Те работят назад на това, което очаквате и несъмнено не са ви от изгода. Ето за кои приказваме.

1. Сведете взимането на решения до най-малко
Може би ще ви се стори необичайно, само че избирането на облекла незабавно откакто сте отворили очите си, натоварва мозъка в действителност доста. Ние ви предлагаме да избирате облеклото си предходната вечер. Процедирайте по този начин с всички решения, които би трябвало да взимате рано заран. Направете същото и с проекта за деня. Ще се чувствате доста по-спокойни, в случай че започнете деня си с ясна визия за това по какъв начин би трябвало да протече той.

2. Не проверявайте мейлите си
Нека сутринта е времето, през което се разтоварвате. Не проверявайте имейла си рано заран, нито пък дилемите, които ви чакат. Прекарайте това време допустимо най-разтоварващо, с цел да сте по-продуктивни през останалата част от деня. Ако още с отваряне на очите хванете телефона или преносимия компютър, денят ви ще стартира напрягащо, а няма смисъл от това.

3. Забравете за дрямката
Забравете за дрямката след пробуждане. Заблуждавате се, че тя ви оказва помощ по някакъв метод, само че това е доста надалеч от истината. По този метод връщате мозъка си назад в режим на сън, без значение какъв брой къса е дрямката. Това ви прави доста по-сънливи. Колкото и зле да се чувствате, в случай че замените дрямката с няколко извършения ще се чувствате дпста свежи. А от друга позиция упражненията преди закуска ще ви оказват помощ да изгорите доста количество мазнини.

4. Забравете за кафето
Човешкият организъм е програмиран да може да се разсънва самичък, без кафе. След пробуждане в тялото се отделя хормона кортизол, който ви оказва помощ да се разсъните. Кофеинът има същия резултат, само че когато го приемате постоянно, тялото ви става доста по-мързеливо и синтезира по-малко количесво кортизол. В избран миг няма да можете да се събуждате без кофеин, което напълно не е съвършен вид.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР