На всеки две минути сирени на линейки раздират въздуха в

...
На всеки две минути сирени на линейки раздират въздуха в
Коментари Харесай

Над 16 000 новозаразени с Ковид в Румъния

На всеки две минути сирени на коли за спешна помощ раздират въздуха в Букурещ. А пред болничното заведение за незабавни случаи няма къде да паркират. Само през днешния ден тук са настанени 400 пациенти, които се нуждаят от О2. Много други заболели не получават късмет за лекуване.

" Налага се да пренасочваме болните към други лечебни заведения. Опитваме да се оправим, само че имаме и доста имунизирани лекари, които се заразяват. Страшното е, че 95% от пациентите са в тежко положение и не са имунизирани. А най-абсурдното е, че тези, които изписваме споделят, че няма да си слагат ваксина. Повече се опасяват от имунизацията, в сравнение с от заболяването. Вярват на интернет ", съобщи доктор Дела – Мариа Молтеану, Университетска болница за незабавни случаи.

Даниел Щефан се връща на работа в моргата ден откакто му е изтекла карантината, тъй като тук не стигат водачите.

" Страшно е. Имахме случай в два поредни дни цяло семейство от Галаци да си замине от Ковид. Първо майката, на идващия ден и бащата. Аз съумях да се спася от вируса. Благодаря на Господ! ", добави Даниел Щефан.

Пети час пред болничното заведение чака Констанца Милку. Няма никаква информация за вуйна си.

" Цяла нощ, 4 часа чакахме да пристигна колата за спешна помощ, с цел да я вземат. Тя е и с бъбречна непълнота. Не знам въобще по какъв начин е и къде е ", добави Констанца Милку.

А клисарят Джика Буга приготвя следващото заравяне в село Ойнаку.

" След толкоз доста гибел последната седмица, към този момент съм податлив и аз да се имунизирам, всеки ден се апелирам да се отървем от тази пандемия, от тази полуда ", разяснява Джика Буга.

В близкото заведение на една маса са имунизираният Йосиф Юбий и приятелят му Андрей Скарлат, който е срещу имунизацията.

" По високите етажи на властта не са имунизирани - и лекари, и учители, дори служители на реда. Сега като опря ножът до гърлото търсят помощ от чужбина ", счита Андрей Скарлат.

" Трябва да се ваксинираш. Само в случай че си интелигентен ще се отървеш от Ковид ", сподели още Йосиф Юбий.

50 тежко заболели от Румъния към този момент се лекуват в Унгария. А Молдова, която е шеста в света по смъртност, е изпратила 30 свои медици да оказват помощ на Румъния в битката с вируса.

От понеделник носенето на маски навън също става наложително, санкцията за неспазване на мярката е 250 лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР