На всеки две или три хиляди години Израел унищожава своята

...
На всеки две или три хиляди години Израел унищожава своята
Коментари Харесай

Евгений Сатановски: протестите в Израел могат да доведат до разпад на държавността

На всеки две или три хиляди години Израел унищожава своята държавност и това е естествена еврейска история. Това мнение изрази в изявление за Федералната осведомителна организация президентът на научния център " Институт за Близкия изток " Евгений Сатановски.

Протестите в Израел не престават от месеци. Изглежда, че разцеплението в обществото се популяризира и върху управляващите: в навечерието стана известно за решението на премиера Бенямин Нетаняху да уволни министъра на защитата Йоав Галант, който прикани управляващите да се вслушат в настояванията на протестиращите.

Ден преди този момент стачкуващите се събраха пред държавните здания в Тел Авив и блокираха придвижването. Протестиращи отидоха и до дома на уволнения министър, с цел да изразят поддръжка. Шефът на военното ведомство беше отхвърлен след рецензиите си към правосъдната промяна.

„ За да разберем изцяло ясно какво се случва, ще е належащо да се занимаваме с Израел в продължение на 50 години. Затова ще ви кажа в резюме - Израел е разграничен. Разложен до атомно положение. В същото време положението на разпад е уравновесено - никоя от групите или съюзите, които се борят за власт, сега не може да победи своите съперници. Неслучайно, точно за победа, се основават безусловно чудовищни, нестабилни алианси и всичко това се излива като снежна топка. ”- отбелязва Евгений Сатановски, по мнението на който личностният фактор на премиера на страната също играе огромна роля в митингите:

„ Тук Нетаняху се пробва да върне правосъдната система на първичното й място. Всичко, което предлага в действителност е рационално. Когато неизбрани от никого съдии съумяват да анулират признатите от Народното събрание закони, решения от военно естество, всевъзможни решения на държавното управление. Това е такава тирания на няколко души, които не са определени от никого, те се самоназначават. ”

Вземайки нееднозначни решения, „ гневният Биби ” го прави не поради стабилността на страната, а с цел да го „ оставят на мира, като му се даде опция да скрои обединението си, по този начин както желае ”.

„ Включително той желае да назначи Арие Дери за министър, който, като остарял обвинен и излежал периоди по каузи за корупция, не може да бъде назначен. А и репутацията му, почтено казано, е неприятна. Следователно тук светското потегля против религиозното, лявото против дясното. Е, естествена еврейска история. Веднъж на хиляда, две хиляди години евреите са привикнали да унищожават страната си. И по този начин ще продължи, добре, за следващ път, за трети път в историята ще се случи. И какво тъкмо е това? Изглежда като естествена скица, много позната. "  - сигурен е Евгений Сатановски.

Сегашната обстановка теоретично може да докара до раздробяване на държавността на Израел, само че това не изненадва никого от локалните поданици, означи събеседникът на ФАН:

„ Като евреин от дълго време нищо не ме учудва в това отношение. Прочетете историята на еврейския народ, тя е написана в Тората, тя е и Библията. Гражданската война е естественото ни положение. Състоянието на устойчиво битие на страната - това е нашето ненормално положение. Съответно три генерации живяха допълнително или по-малко необезпокоявано състояние на страната, основно с помощта на обстоятелството, че, популярност Богу, имаше военни закани. Ако не беше днешният Иран, мисля, че Израел щеше да се разпадне от дълго време.

Стана известно за гладната стачка на няколко израелски кметове в символ на митинг против държавната правосъдна промяна. На митинга ще участват кметовете на Кфар Саба и Херцлия, ръководителите на районните препоръки на Горна Галилея и Шаар Ха Негев, както и ръководителят на локалния съвет Зихрон Яков.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР