На всеки 20 минути се получават сигнали от цялата страна

...
На всеки 20 минути се получават сигнали от цялата страна
Коментари Харесай

Премиерът Главчев: Борбата с пожарите продължава, пазим живота на хората и огнеборците

На всеки 20 минути се получават сигнали от цялата страна за пожари. Фронтовете са огромни, температурите не престават да бъдат рисково високи и вятърът тук-там е доста мощен. В тази тежка обстановка най-важното е да бъдат овладени пожарите и да бъде опазен животът на хората в обитаемоте места и на тези, които са на първа линия в битката с огнената буря.

 

Това обявиха министър председателят Димитър Главчев и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в село Мамарчево. От през вчерашния ден двамата са в Ямболско по отношение на пожарите. Премиерът Главчев означи, че персонално е разговарял с всички кметски наместници на обитаемоте места. „ Те са извънредно признателни на пожарникарите, на военните и доброволците “, съобщи министър-председателят.

 

Министър Калин Стоянов, който е ръководител на основания от премиера Главчев действен щаб, заяви, че и през днешния ден битката с пожарите продължава при цялостна готовност. Ще се работи два хеликоптера на защитата и два от Чехия. Турските екипи също са разполагаем за спомагателна поддръжка, от страна на Франция е декларирана подготвеност за подпомагане с още два хеликоптера. „ Имаме тежка техника, военните също вземат участие “ добави вътрешният министър. По думите му към 70% от техника, с която разполага пожарната - към 800 противопожарни автомобила, са закупени през последните 7 - 8 години. Има голям брой поръчки, които са и сега в процедури, съобщи още Стоянов.


Премиерът Главчев разгласи, че на идното съвещание на Съвета по сигурността към Министерски съвет ще бъдат поканени и представители на парламентарните сили.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР