На всеки 20 или 25 години Лос Анджелис е бил

...
На всеки 20 или 25 години Лос Анджелис е бил
Коментари Харесай

99% Вероятност, Те Знаят!!! Топ Строителна Фирма Алармира: Всеки Момент Ударя Най-Унищожителното Земетресение!

" На всеки 20 или 25 години Лос Анджелис е бил удрян от мощно земетресение ", сподели пред CNN, Марк Шаич, вицепрезидент Алфа Структуръл. Експертът акцентира, че са минали 23 години, откогато земетресение с магнитуд 6.7 удари град Нордридж и по тази причина е допустимо сходно да пристигна.

Опустошителните последствия от земетресението с мащаб 7.1, което раздруса централно Мексико на 19 септември, разкри дефекти в структурите на доста здания в столицата. В това отношение инженерът сподели, че " се пробват да избегнат възможен срив на здания, както се случи в кварталите, наранени най-вече от земетресението в латиноамериканската страна. "

Изследване от 2008 година на Американските геологически изследвания демонстрира, че има повече от 99% възможност земетресение с магнитуд еднакъв на или по-голям от 6,7 да удари в региона на Калифорния през идващите 30 години.

Това земетресение по разлома Сан Андреас, който работи в продължение на към 1 300 км, би могло да погуби към 1800 души, оставяйки към 53 000 бездомни и над 214 000 милиона $ в вреди, се акцентира в отчета, написа class.bg.

Сеизмолозите споделят, че в Лос Анджелис, процесът на модернизиране на здания с устойчиви на трусове структури, се прави постепенно и се чака да завърши до 2022 година В същото време, в други градове като Сан Франциско, процесът е достигнал до 99%.

Друг инструмент, който може да избави човешки живот и да понижи вредите при положение на сеизмично събитие, са системите за ранно предизвестие: сеизмометри ситуирани подземен, способни да откриват измененията секунди преди да станат забележими в по-голям мащаб, както и датчици на западното крайбрежие за приемане на данни в действително време. За страдание, Съединени американски щати лимитирано са развили тези ограничения и съгласно Американското геологическо изследване (USGS), единствено 40% от нужните датчици са конфигурирани.
Tags: ОЩЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕБЕДСТВИЕКАТАКЛИЗЪМ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР