На всеки 10-11 минути в пожарната са реагирали на подаден

...
На всеки 10-11 минути в пожарната са реагирали на подаден
Коментари Харесай

Специално пред bTV: Новият директор на „Пожарна безопасност“ с първо телевизионно интервю


На всеки 10-11 минути в пожарната са реагирали на подаден сигнал. Това демонстрира статистиката за миналата година. За последните 12 месеца огнеборците са реагирали на близо 50 хиляди сигнала.

При 35 хиляди 127 от случаите е ставало дума за пожари, а при над 13 хиляди за наводнения или тежки пътни произшествия, при които е била нужна помощта на пожарникарите. Спасените животи са 555.

Снимка: Редакторски екип


Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ от към месец е с нов шеф. Първото телевизионно изявление на старши комисар Александър Джартов, откакто пое поста през ноември, е за bTV пред Владислава Тричкова.

„ Мисля, че поемем службата в доста положително положение. През последните 5 години са закупени повече от 3 хиляди комплекта персонални защитни средства “, изясни Джартов.

Снимка: Редакторски екип


Огнеборците оказват основна роля освен при пожари, а и при наводнения като това в Карловско.

„ Тогава се наложи сътрудниците да работят бързо, с цел да няма човешки жертви. Разполагаме с техника като моторни лодки, с които да осигурим евакуацията, с цел да може те да бъдат отведени на безвредно място “, добави новият шеф на ГДПБЗН.

Снимка: Редакторски екип


За да могат хората да реагират съответно при бедствия, от пожарната вършат образования. Над 90 000 души, множеството от които деца, към този момент са подготвени да реагират при наводнения. През идната година се чака хиляди да преминат и през образование за деяние по време на горски пожари.

Снимка: Редакторски екип


„ Целта е хората да не бъдат жертва, а деен участник при превъзмогване на последствията “, безапелационен е Александър Джартов.

Той напомни, че през декември, когато се употребяват най-вече светлини, коледната декорация, свещите и пиротехниката съставляват заплаха.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР