На вратаря на Челси - Едуар Менди, му е било

...
На вратаря на Челси - Едуар Менди, му е било
Коментари Харесай

Челси обявил на Менди, че може да си търси нов отбор

На вратаря на Челси - Едуар Менди, му е било казано, че може да напусне клуба това лято, защото той не влиза в проектите на мениджъра Греъм Потър, който желае да продължи с възобновяването на състава, твърди The Mirror. „ Сините “ също по този начин би трябвало да понижат броя на играчите в първия тим след огромните вложения предишното лято и през януари.

Менди, който беше номер 1 при Франк Лампард и Томас Тухел, само че беше преместен от Кепа Арисабалага след идването на Потър, е измежду тези играчи, за които управлението на лондончани ще изслуша оферти.

30-годишният сенегалски национал е в последните 18 месеца от контракта, който подписа, когато дойде от Рен по разпореждане на Петър Чех през 2020-а година. Той бързо се утвърди като един от най-хубавите вратари във Висшата лига, като резервира 16 „ чисти “ мрежи още в първия си сезон. Той също по този начин изравни върха от девет „ сухи “ мрежи в Шампионската лига в сезона, в който Челси завоюва шампионата под управлението на Тухел.

Контузията му обаче му коства титулярното място, когато Потър пое отбора от „ Стамфорд Бридж “ през месец септември предходната година и, макар че замести Кепа, когато испанецът не беше разполагаем, най-скъпият вратар в света резервира доверието на своя управител.

28-годишният Кепа още веднъж бе подложен сред гредите при равенството 2:2 против Евертън в събота вечерта, а Маркус Бетинели беше на аварийна пейка. През този сезон Менди има 11 мача във всички шампионати, в които е позволил 15 гола и е запазил една „ суха “ мрежа.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР