На връх Нова година пожар е изпепелил къщата на 6-членно

...
На връх Нова година пожар е изпепелил къщата на 6-членно
Коментари Харесай

В Девин събират дарения за възстановяване на изгоряла къща

На връх Нова година пожар е изпепелил къщата на 6-членно семейство в Девин. Собственичката моли за помощ, а от община Девин, към този момент са изпратили материали за възобновяване на покрива.  

Пожарът пламва вечерта, когато цялото семейство си е било в къщата, споделя Силвия Фотенлиева. Чухме пукане на тавана, керемиди пукали, буркани изгърмели. Отворихме таванската врата и целия таван светеше. Най-много се нуждаем от материали, сега чистим “, сподели Силвия.  

От община Девин към този момент са дали дървен материал за възобновяване на плътния хастар на покрива. Предвижда се и всички керемиди да бъдат обезпечени от общината, сподели кметът на община Девин Здравко Иванов.

„ Обмисляме, след решение на Общинския съвет, да им предоставим и парична помощ, като спазим нормативната уредба, поради това че бюджета не е признат, само че ще ги подкрепи, даже и малко по-късно. В мъчно финансово състояние се намират хората, само че съм сигурен, че с наша помощ и благодарение на поданици на града ще бъде възобновен покрива “, сподели Иванов.

„ Запалил се е комина, избило е на покрива и е изгорен съвсем, към 100 кв. м, избавена е къщата надолу “, сподели комисар Симеон Цървуланов – шеф на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в  Смолян.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР