На връх 3 март140 г. отбеляза църквата Светите апостоли Петър

...
На връх 3 март140 г. отбеляза църквата Светите апостоли Петър
Коментари Харесай

На 140 г. стана църквата в с. Георги Добрево

На връх 3 март140 година означи църквата „ Светите апостоли Петър и Павел “ в любимешкото с. Георги Добрево.  Събитието бе огласено от празничен камбанен звън  и Света литургия в обезлюдяващото село.

На 3 март, преди 140 години, църквата в селото отваря порти и в нея се отслужва за първи път свещенодействие за локалните миряни. Празникът бе почетен от депутата доктор Георги Станков, ръководителят на ОбС– Любимец Мария Станкова, кметът на общината инж. Анастас Анастасов, заместниците, проф. Цонка Каснакова, кметове на близките обитаеми места, Ротари клуб „ Любимец “, аграрни производители от региона и поданици на селото.

Специален посетител на литургията бе Роза Карачобанова, която, след привършване на църковния обред, разгласи, че подарява собствен аграрен парцел с повърхност от 1116 м2 на Църковното настоятелство. Имотът се намира в центъра на селото, а желанието на дарителката е там да бъде построен параклис. Веднага след привършване на литургията в църквата гостите се насочиха към дарения терен, а отец Караджонов благослови мястото и родолюбивото дело, с което се захваща локалното население.

Новият храмът ще бъде построен с дарения от миряни и от Старозагорската митрополия. Затова Инициативна група към църковното настоятелство откри дарителска акция за набиране на средства и още в първия ден членовете на комитета преброиха сумата от 1815 лева След даряване, средствата ще бъдат записвани в специфична протоколна тетрадка против автограф.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР