На война като на война, но на Шипка всичко е

...
На война като на война, но на Шипка всичко е
Коментари Харесай

На Шипка всичко е спокойно

На война като на война, само че на Шипка всичко е умерено. Премиерът съвсем отнесе една снежна топка в главата от хората на „ Възраждане ”, само че по този начин се забавляват и децата. Има си хас тъкмо пък тази опция за политически пиар да не бъде употребена!

Иначе позициите са ясни и в двете направления хвърчат закачки „ предатели ” и „ майцепродавци ”. Никой, несъмнено, няма топки да рискува с персонално присъединяване в щурма на Харков или защитата на Киев. Най-много да претоплят манджата с Вальо Шпионина, дето всички го знаели от години още преди да се пенсионира и да мине в запаса. За останалото си има Вашингтон, Москва и Брюксел – каквото те кажат, няма какво повече да му мислим.

Като стана дума за истината, сещам се и за правото. При война всяка от страните лъже и маже наедро - като след лов и преди избори, до момента в който се базира на правото.  Ако ви звучи парадоксално, грешите. Правото постоянно е разтегливо разбиране, а  интернационалното право е най-разтегливото право на света. Затова и сигурността не е по никакъв начин сигурна категория, а публицистиката постоянно слугува на пропагандата.

Че Кремъл е гросмайстор в тази тенденция, спор няма. Но и тези в НАТО си ги бива. Една от малките екрани ни да вземем за пример включва постоянно CNN, та я заслушах. Успях да устоя с тъга два пъти по десетина минути и разбрах единствено едно – че пред такива мисирки нашите са славеи ангелогласнии. От най-горещата новинарска медия в света не научих друга вест, като се изключи че в първата седмица на акцията руснаците са разгромени, страната им е банкрутирала, а с Путин е завършено като потвърден военнопрестъпник, процесът против който е завършил сполучливо преди да е започвал. 

Та при тази свирепа и тотална осведомителна война, в която всеки заглушава съперника, нашествието в Украйна е в диапазона сред геноцид и специфична интервенция. Остава да узнаем въпреки всичко с следваща меродавност какъв е резултатът. А оттова и да претеглим злото и положителното, съотношението сред които е безпределно изменчиво. След което да стигнем по сложния метод до лесния извод, че историята се написа от спечелилите.

Колкото до Шипка, замерянето със снежни топки да е казусът. Преди 145 години там хвърчаха патрони, саби, камъни и дървье преди да бъдат хванати телата. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР