На вота 2 в 1 на 14 ноември ще получаваме

...
На вота 2 в 1 на 14 ноември ще получаваме
Коментари Харесай

На вота: Разписката за депутати - два пъти по-дълга от тази за президент

На вота " 2 в 1 " на 14 ноември ще получаваме разписки от машината с друга дължина. Ако сме дали своят вот за депутати, квитанцията ни ще бъде два пъти по-дълга от бележката, която ще ни пусне машината за избора на президент. Това стана ясно на постоянния брифинг на ЦИК. Разписките от двата вота ще се събират в една непрозрачна кутия.

От на следващия ден стартира и пробното гласоподаване за хората, които желаят да създадат подготовка по какъв начин биха се справили с машинното гласоподаване. Ще бъдат ситуирани в РИК и 280 машини за симулация на вота, на които ще се вършат демонстрации, стана ясно от думите на представителя на комисията Росица Матева.

Машините по контракта на ЦИК със " Сиела Норма ", общо 1600 на брой, би трябвало да дойдат до 31 октомври. Подписан е контракт и за хартиените бюлетини. Предстои отпечатването им - по 7,3 млн. за всеки от двата вота.

Матева заяви още, че е завършил срокът за подаване на заявки за гласоподаване в чужбина и те са с към 20 хиляди по-малко от тези на изборите на 11 юли.

До момента са подадени 56 668 заявки, само че Матева изясни, че в този момент ще има повече отворени секции в чужбина от предишния път. Ще бъдат отворени 670 секции, а на 11 юли те бяха 535. Разкриването им е служебно, според закона, а гласоподавателите, които знаят, че при тях ще има секция, просто нямат причина да подават заявление, обясни Матева на какво се дължи по-малкият брой на подадените от сънародниците ни зад граница.

Тя повтори казаното от здравния министър, че няма да се изисква зелен документ нито от гласоподавателите, нито от членовете на СИК и РИК. Освен това, по думите й, множеството членове на комисии са се ваксинирали още за изборите на 4 април.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР