На военния парад в столицата на Северна Корея – Пхенян,

...
На военния парад в столицата на Северна Корея – Пхенян,
Коментари Харесай

Северна Корея досега не е показвала такова чудо, светът е стреснат ВИДЕО

На военния церемониал в столицата на Северна Корея – Пхенян, бе показана голяма и незнайна до момента междуконтинентална балистична ракета, по-голяма от всяка известна до момента от арсенала на страната. Тя беше транспортирана на специфична транспортна машина с минимум 22 колела, оповестява Ройтерс.



Според военни специалисти, съветвани от CNN, няма информация чудовищната ракета да е била тествана, само че сходно оръжие би разрешило на Северна Корея да сложи няколко бойни глави на нея. „ Течно гориво, огроооомна, способна да придвижва нуклеарни бойни глави “, реагира в Туитър Мелиса Ханам, зам.-директор на Открита нуклеарна мрежа в университета в Станфорд.



Ако показаната ракета е тествана сполучливо, то тя би представлявала теоретично опасност за територията на Съединени американски щати със способността си да придвижи няколко или една тежка нуклеарна бойна глава с едно изстрелване.

Северна Корея, която разполага с нуклеарно оръжие, ще продължи да ускорява армията си, закани се през днешния ден севернокорейският водач Ким Чен-ун на боен церемониал през днешния ден в Пхенян. Дрънкането на оръжие се организира в чест на 75-ата годишнина от основаването на Корейската трудова партия, съобщи Франс прес.

Парадът бе предаван директно по севернокорейската държавна телевизия, която се хваща и се гледа и южно от 38-ия паралел – в Южна Корея . Ракетата-гигант мина последна, с цел да бъде забелязана уместно в цялата й хубост - вкъщи и в чужбина, осветлението на площада блестна блестящо (целия церемониал - по-долу):



Войници маршируваха по улиците на централен Пхенян и минаха през основния площад на севернокорейската столица. Участващите в парада и феновете нададоха радостни възгласи, когато Ким Чен-ун се появи на трибуната на постройката, от която държа речта си.

"Ще продължим да ускоряваме армията си за самозащита и нуклеарно въздържане ", посочи Ким по време на речта си на днешния боен церемониал. КНДР разполага със средства за въздържане, които й разрешават да се опълчи на всевъзможни закани, безапелационен бе севернокорейският водач.

На военния церемониал в Пхенян участваха също сестрата на Ким Чен-ун, Ким Йо-чен, представители на севернокорейското държавно управление и високопоставени военни командири.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР