На водещата германска авиокомпания Lufthansa може да ѝ се наложи

...
На водещата германска авиокомпания Lufthansa може да ѝ се наложи
Коментари Харесай

И пилотите в Lufthansa планират да стачкуват

На водещата немска самолетна компания Lufthansa може да ѝ се наложи да анулира още полети, откакто нейните водачи заплашиха със стачки, в случай че не бъдат задоволени настояванията им за покачване на възнагражденията. В неделя профсъюзът гласоподава с огромно болшинство в интерес на протестни дейности, които могат да обиден активността на превозвача още този месец. Lufthansa към този момент анулира към 7000 полета това лято поради проблеми с личния състав.

Разриви в активността на най-голямата самолетна компания в Европа биха засилили към този момент съществуващия. Летищата и превозвачите едвам съумяват да поемат огромния поток от пасажери през сегашния сезон след спада по време на пандемията, когато промишлеността редуцира забележителна част от личния състав си. Заплахата от нови спирания идва дни след стачка на наземния личен състав на 27 юли, която аргументи разстройства в немския въздушния трафик.
Исканията - по-високи заплати
97.6% от гласувалите водачи на немския транспортьор са подкрепили концепцията за протестни дейности. Техният профсъюз VC упорства за нарастване на заплатите с 5.5% тази година и автоматизирана индексация за инфлацията. Профсъюзът желае и гаранция за размера на флота на Lufthansa, с цел да има сигурност за работните места. Около 5500 водачи транспортират пасажери и товари за самолетната компания. Служителите споделят, че са понесли тежестта на фрапантните съкращения на разноските, които разрешиха на превозвача да оцелее по време на пандемията.
Реклама
Гласуването не води безусловно до протестни дейности, сподели синдикатът пред Bloomberg, само че то е непогрешим сигнал, че компанията би трябвало да одобри съществено потребностите на личния състав. " Нуждаем се от съвременна и обективна, интернационално конкурентна конструкция на възнагражденията ", сподели Марсел Гроелс, основен договарящ на VC. От Lufthansa обявиха, че почитат резултата от гласуването и разчитат на " градивен разговор " за разрешаване на спора. Инфлацията в Германия, която се форсира до съвсем двуцифрени стойности, кара служащите в страната да упорстват за по-високи заплати и води до опасност от стачки в разнообразни браншове. С неодобрение от страна на личния състав към този момент се сблъскаха редица превозвачи като Ryanair, easyJet и British Airways, а Lufthansa до неотдавна успяваше да избегне сходни проблеми.

Главният изпълнителен шеф Карстен Шпор цели да увеличи маржа на облагата на самолетната компания до най-малко 8% до 2024 година, което съгласно него е належащо за понижаване на дълга. Това може да се окаже по-трудно, до момента в който компанията се пробва да балансира потребността от повече личен състав с натиска за понижаване на разноските. Все отново Lufthansa този месец съобщи, че чака да регистрира облага за април-юни, която би била вторият ѝ позитивен тримесечен финансов резултат от началото на пандемията.
Свързани публикации Ryanair разгласи, че билетите ще са по-скъпи поради горивата 26 юли 2022, 13:33 Проблемите на авиотранспорта удрят търсенето на полети 26 юли 2022, 10:15 Авиокомпаниите губят или забавят от ден на ден багаж поради дефицита на личен състав 14 юли 2022, 09:40 Най-богатият човек в Германия става най-големият акционер на Lufthansa 11 юли 2022, 10:55 Лятото на летищния безпорядък 8 юли 2022, 06:21 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР