На вниманието на спасителните структури, доброволните формирования, доброволците в различните

...
На вниманието на спасителните структури, доброволните формирования, доброволците в различните
Коментари Харесай

Планински спасители организират курс за доброволци “Височинно спасяване с помощта на въжета”

„ На вниманието на избавителните структури, доброволните формирования, доброволците в другите организации, занимаващи се със избавителна активност!

Център за професионално обучение (ЦПО) – “Доброволец ”, предлага профилиран курс за образование по модул “Височинно избавяне благодарение на въжета ” – първо и второ равнище “.

Това пишат във Фейсбук от Национална Асоциация на Доброволците в Република България /НАДРБ/.

Оттам прецизират, че става дума за един от най-отговорните и физически сложни модули , а спасяването с въжета постоянно е предизвикателство , което не е за всеки. По тази причина предлаганото образование е уместно за физически здрави и издръжливи хора , които не се опасяват от височини . Очаква се хората присъединили се в този модул да имат добра физическа подготовка и психическа резистентност . Не са нужни предварителни умения и познания в тази сфера, само че биха били потребни, с цел да може участниците да вникнат по елементарно в материята.

Курсът ще се организира в образователния център на “Пещерно избавяне – Трифон Даалиев-Трънката ” и полигоните към него. 

Инструкторите, които ще управляват това образование са дългогодишни спасители в пещери и пропасти , специализирали в планинското избавяне и техническите спасявания на височина в здания и тесни пространства .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР