На виртуална среща на върха днес Европейският съюз ще се

...
На виртуална среща на върха днес Европейският съюз ще се
Коментари Харесай

Европейският съюз ще убеждава Китай да съдейства за натиск срещу Русия

На виртуална среща на върха през днешния ден Европейският съюз ще се опита да убеди Китай да се откаже да подкрепя Москва в противодействието й против глобите на Запада. От своя страна Пекин ще се стреми да възобнови икономическите си връзки с Европа, дестабилизирана от войната в Украйна, съобщи " Франс прес ", представени от Българска телеграфна агенция.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел ще беседват от името на страните членки с китайския министър председател Ли Къцян, след това с президента Си Цзинпин.

" Срещата ще бъде фокусирана върху ролята, която насърчаваме да играе Китай, с цел да бъдат извършени върху Русия цялото належащо въздействие и напън. Това не бе първичната цел на срещата на върха, трансформира се в такава по нужда ", уточни във вторник Клеман Бон, държавен секретар по европейските въпроси на Франция.

" От главно значение е да знаем дали Китай употребява въздействието си за определяне на помирение, на филантропични коридори " или " подкрепя Москва да заобикаля " глобите, увеличавайки размера на купуваните горива или посредством финансова помощ, изясни европейски върховен чиновник.

Пекин е решил да не осъжда нахлуването в Украйна и приветства при започване на март своето " непоклатимо " другарство с Москва, защитавайки " рационалната " угриженост на Русия за сигурността си.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР