На Великобритания може да ѝ бъде предложено удължаване на Брекзит

...
На Великобритания може да ѝ бъде предложено удължаване на Брекзит
Коментари Харесай

ЕС може да предложи удължаване на Брекзит до 22 май

На Англия може да ѝ бъде препоръчано удължение на Брекзит до 22 май , в случай че депутатите одобрят договорката на премиера Тереза Мей идната седмица. Това се споделя в чернови документи на Европейския съвет , представени от Би Би Си.
 
В черновите написа, че Европейски Съюз обмисля отсрочване на Брекзит след 29 март, само че се споделя, че такова удължение е допустимо единствено до европейските избори .

 
В Брюксел Мей приказва пред водачите на страните в Европейски Съюз, с цел да се опита да ги убеди да поддържат удължаването на Брекзит.
 
Към момента тази информация е единствено на чернова и полемиките не престават . Кореспондентът на Би Би Си оповестява, че водачите разискват и удължение до 7 май, а не 22-ри. Освен това той оповестява, че Мей е говорила 90 минути и неведнъж е била питана какъв е проектът ѝ, в случай че изгуби и третия важен избор в Народното събрание.

 
Френският президент Еманюел Макрон предизвести английския министър председател, че в случай че депутатите отхвърлят договорката ѝ идната седмица, Англия ще излезе без договорка . „ В случай на отрицателен избор от Англия ние ще преминем към излизане без договорка. Всички го знаем. Важно е да бъдем ясни в тези дни и моменти ”, съобщи Макрон, когато дойде на срещата.-->
 
Преговарящият от страната на Европейски Съюз Мишел Барние съобщи, че малко отсрочване на Брекзит „ би трябвало да бъде обвързано с позитивно гласоподаване от камарата на общините ”. „ Ние направихме най-хубавото , което можахме, в този момент решението е в ръцете на Лондон ”, съобщи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР