На Великден домовите кражби бележат ръст с 30 на сто,

...
На Великден домовите кражби бележат ръст с 30 на сто,
Коментари Харесай

МВР: На Великден кражбите се увеличават с 30%


На Великден домовите обири бележат растеж с 30 на 100, предизвестяват от Министерство на вътрешните работи. Причината - поради серията почивни дни жилищата са празни и обирджиите работят без риск стопаните да ги изненадат.

В жилищен блок в кв. „ Дружба " хората са решили казуса с кражбите, най-малко частично - поставили са решетки на всички места и по този начин се пробват да блокират достъпа на обирджиите до домовете. От полицията обясниха, че се нападат два вида жилища - жилища с по-стар модел порти, които елементарно се отварят и жилища с първокласни порти, за които се допуска, че вътре има полезности, споделя Би Ти Ви.

Най-често крадците нападат празните жилища сред 9 сутринта и 12 по обяд. Така влезнали и в жилището на Мая Лозанова. „ Беше професионално влизане, вратата не беше разрушена, ключалките не бяха разрушени. Просто отключили. Влезли са си умерено, бяха обърнали къщата, всички документи - каквото има. Златото и пари- това бяха взели ", показа тя.

Затова е значимо вратата да е здрава, по опция да се постави резе, и да се укрепи цялата дограма, както е направила Мая.

Ако ще пътувате, предупредете съседите да наглеждат дома ви. Както вършат Стоян Николов и неговото куче-пазач. То се споделя Бойко Борисов и лае при всеки звук.

Ако имате аларми или СОТ - преди потегляне проверете дали са включени. Съветът е на оперативните служащи от полицията, които упорстват за анонимност, тъй като ще наблюдават за обирджии и по празниците.

Властите поучават и в случай че разполагаме с пари и полезности те да не бъдат оставени без контрол в къщата или в жилището, а да се употребяват трезори.

Под никакъв претекст не канете непознати в дома си - без значение дали са майстори, инкасатори или търговци. В доста случаи те работят с крадците и вършат прелиминарен оглед на скъпите движимости в жилищата.

От полицията за следващ път напомнят - не публикувайте в обществените мрежи статуси, че ще пътувате и че ще оставите дома си без контрол за дълго.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР