На вечерен прием по случай 74 години от основаването на

...
На вечерен прием по случай 74 години от основаването на
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Бъдещето ни е светло, но пътят пред нас няма да бъде гладък

На вечерен банкет по случай 74 години от основаването на Китайската национална република президентът на Китай Си Цзинпин прикани нацията да " работи дружно в единение " в тирада, която нормално се произнася от премиера, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Откакто встъпи в служба на поста президент през март 2013 година Си до момента два пъти бе произнасял речта на годишния банкет, който нормално се организира в навечерието на деня на нацията на 1 октомври. През всички останали години речта бе произнасяна от премиера.

За първи път Си произнесе речта през 2014 година на банкет за над 3000 посетители - доста повече от нормалните по това време 1200 посетители. През 2019 година Си още веднъж произнесе речта на приема, с който тогава бе маркирана 70-та годишнина от основаването на Китайската национална република.

" Бъдещето ни е ярко, само че пътят пред нас няма да бъде равен ", съобщи Си през вчерашния ден пред към 800 посетители, някои от които задгранични дипломати, в Пекин.

В началото на невиждания трети президентски мандат на Си през 2023 година вътрешнополитическият пейзаж в Китай се промени, да вземем за пример с необяснимото изгубване на двама министри от кабинета и висши военни командири, отбелязва Ройтерс. Подобни промени по най-високите етажи на държавното управление на Китай провокираха спекулации измежду дипломати и учени по отношение на политически чистки, като възходящата непредсказуемост би могла да обърка упованията за образуването на китайската политика и да попречва взаимоотношението с задгранични държавни управления.

На вчерашния банкет Си сподели на гостите си, че Китай би трябвало да продължи да преодолява " трудностите ", а китайският министър председател Ли Цян слушаше деликатно, седнал на една от масите на банкета.

" Силата ни идва от единството и доверието е по-ценно от злато ", добави китайският президент.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР