На вчерашната среща на въра на Европейския съюз (ЕС), евролидерите

...
На вчерашната среща на въра на Европейския съюз (ЕС), евролидерите
Коментари Харесай

ЕС не даде статут на Грузия, но вярва в напредъка на страната

На вчерашната среща на въра на Европейския съюз (ЕС), евролидерите гласоподаваха " за " статута претендент на Украйна и Молдова. Грузия обаче не получи подобен. Въпреки това, Брюксел даде очаквания на страната, като изиска от нея извършване на нужните промени.
 Шарл Мишел за статута на Украйна и Молдова: Историческо решение
Шарл Мишел за статута на Украйна и Молдова: Историческо решение

Ние сме подготвени да предоставим статут и на Грузия, разгласи ръководителят

" Изключително значимо е за страната, за хората в страната да приложат фундаменталните промени, битката с корупцията, независимостта на правораздаването. Въз основа на отчета на Комисията съм убеден, че в случай че има политическа воля в Грузия, би могло да бъде допустимо те да реализират голям прогрес. Знам, че те знаят тъкмо какво е належащо, с цел да подхващат стъпки в вярната посока. Днес ние изпращаме обръщение на геополитическо равнище, че има избор, изработен от грузинския народ и грузинските управляващи - това е изборът за свободния свят, изборът на главните полезности и демократичните правила. Искаме да работим в тясно съдействие с тях, с цел да подкрепим напъните за работа в вярната посока. ", съобщи Шарл Мишел, ръководител на Европейския съвет, по време на взаимната си конференция с Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия (ЕК) и Еманюел Макрон, президент на Франция.
 Грузия изиска участие в Европейски Съюз
Грузия изиска участие в Европейски Съюз

Зурабишвили направи послание

" Моето обръщение е, че голямото предпочитание, което имате, копнежът за Европейски Съюз, е най-силният подтик по пътя напред. Грузия към този момент получи вероятността - това е огромна стъпка, доста основна вероятност към присъединението, с цел да стане член. За първи път доближава до този стадий. Имате мощна стопанска система, има доста политически прогрес. Това, което е належащо, е да се осъществят няколко значими промени и да се покаже политическо единение, с цел да се ангажира гражданското общество и да се продължи напред по тези промени. И тогава идващите стъпки са в обсега. ", сподели фон дер Лайен.

Макрон съобщи, че това е исторически ден и повтори упованието за промени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР