На вчерашната емисия обявиха, че външният дълг ще стане 1

...
На вчерашната емисия обявиха, че външният дълг ще стане 1
Коментари Харесай

Борисов изригна: Жална му майка на следващия кабинет ВИДЕО

На вчерашната емисия оповестиха, че външният дълг ще стане 1 милиарда Това, което страната ще работи, ще заплаща лихви. А слушам, че още 1,2 милиарда лева другата седмица желаят да вземат. Ако върнете обратно във времето, когато предупреждавах, че Асен Василев, с цел да излъже, че има остатък в бюджета, не тегли заем. Това е капан за служебното държавно управление. Те поради това го теглят - тъй като нямат пари да си платят пенсиите, нямат пари да си платят заплатите, за инфраструктурни планове изобщо не става въпрос. Това съобщи на посещаване в Етъра водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Кой рационален човек ще повярва на Асен Василев, че е оставил остатък в бюджета, като 15 дни по-късно се теглят 5 милиарда лв. с цел да му заплащат по 4,75% рента. Ние сме правили такива излъчвания за 0,3%-0,4% рента и то в Коронавирус рецесията го направихме, с цел да компенсираме бизнеса. Това на финансов език значи, че през вчерашния ден пазарите са видели, че България към този момент не е платежоспособна, България е в тежка рецесия, България се лашна по пътя на популизма и по тази причина ни набиха високите лихви, които ще плащаме ние години наред. Това е капан за всяко последващо държавно управление. Те към този момент отиваха на тавана на дълга. Това, което те назовават " обществена политика " ще докара до банкрута от 97-ма ", сподели още Борисов.

" Следващото държавно управление - майка му жална ", безапелационен бе лидеръг на ГЕРБ. Борисов още веднъж изведе графики, с които сподели, че Брутният вътрешен продукт на страната е 2%.

" С думи елементарни - ще изкараме 2,1 напредък, плащаме 4,47 рента. Къде ще ни излезе сметката? Държавата е в серпантина на задължения, които би трябвало да се връщат. Ето инфлацията, на графиките си проличава, тя минава 20% и ще продължи, инфлация на всичко ", сподели някогашният министър председател и акцентира, че ГЕРБ не дават обещание нещо без да извършват.

В разследване на Киро и Асен инфраструктурните планове стават невъзможни да се решат, пресече той въпросите на локалните медии за забавени планове. И въпреки всичко съобщи, че тунелът под Шипка ще стане, тъй като е геостратегически. Магистрала " Хемус "   също е наложителна.

" Без един финансов план, мост, автомагистрала, огромно нещо не направиха. Нямаше да е неприятно да кажат: " Теглим 5 милиарда, вършим седми реактор на АЕЦ " Козлодуй ", след години ще стартира да се изплаща. Правилно щеше да е ", счита някогашният министър председател. А ексфинансовият министър Кирил Ананиев добави, че сега се теглят заеми, за покриването на настоящи потребности и упрекна Асен Василев, че е „ най-неадекватният в правенето на годишни финанси. Според него тегленето на заем е закъсняло и е на по-висока цена от тази, която е могло да се реализира.

" Ако желаете, гласувайте отново за тях. Ако след 2 октомври тази политика продължи, март - април аз виждам интернационалния валутен фонд да пристигна и да стартира да ръководи финансите. Държава по този начин не се ръководи. Популизмът е хубаво нещо, да обещаваш е хубаво нещо, да даваш даваш парите на данъкоплатците и да не се вижда нищо зад тебе... За страдание - див популизъм ", сподели още Борисов и добави, че идват военни делегации от други страни, което ще ни направи страната с най-интересна авиация.

" Лично аз не съм оптимист за нищо хубаво, което може да се случи за България ", съобщи той. " Единственото оптимистично е да сме живи и здрави и Господ да си ни пази. Това, което предизвикаха Киро и Асен на страната, е тежко поправимо, само че с непосилен труд на всички българи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР