На възрастни под 30 години трябва да се предложи алтернативна

...
На възрастни под 30 години трябва да се предложи алтернативна
Коментари Харесай

Великобритания: Лица под 30 години да не се ваксинират с AstraZeneca

На възрастни под 30 години би трябвало да се предложи различна ваксина вместо тази на, в случай че има такава в техния регион и те са здрави и не са изложени на висок риск от Covid. Това съобщи консултативният орган на държавното управление на Обединеното кралство, представен от БГНЕС.
Препоръката от взаимната комисия по ваксини и имунизация е в огромна степен в сходство с усещането в Европа, където някои страни към този момент са избрали да лимитират имунизацията на Oxford/AstraZeneca до по-възрастни групи заради опасения по отношение на редки случаи на кръвни съсиреци, свързани с ниски тромбоцити.
 Спешно съвещание на НОЩ поради имунизацията на AstraZeneca привиква Ангелов Спешно съвещание на НОЩ поради имунизацията на AstraZeneca привиква Ангелов
Здравният министър проф. Костадин Ангелов привиква изключително съвещание на Националния имунизационен щаб. Причината е информацията, изне...
Във Англия до 31 март има 79 известия за такива редки кръвни съсиреци с ниски тромбоцити - някои, само че не всички от тях в мозъка, както и 19 смъртни случая, измежду повече от 20 милиона имунизации с AstraZeneca.
По-рано през днешния ден Комитетът по сигурност на EMA заключи, че необикновените кръвни съсиреци с ниско равнище на тромбоцити би трябвало да бъдат избрани като доста редки нежелани реакции от Vaxzevria. При постигане до заключението си комисията е взела поради всички налични сега доказателства, в това число препоръките на експертна група.
EMA приканва медицинските експерти и хората, получаващи имунизацията, да бъдат наясно с опцията за доста редки случаи на формиране на кръвни съсиреци, съчетани с ниски равнища на тромбоцити в границите на 2 седмици след имунизацията. Досега множеството от обявените случаи са регистрирани при дами под 60-годишна възраст в границите на 2 седмици след имунизацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР