На вътрешно гласуване Върховният съд изглежда е решил да да

...
На вътрешно гласуване Върховният съд изглежда е решил да да
Коментари Харесай

BREAKING: Върховният съд готов да отмени правото на аборт

На вътрешно гласоподаване Върховният съд наподобява е решил да да анулира основното дело “Роу против Уейд” (Roe vs. Wade), което подсигурява правото на аборт към този момент съвсем половин век, съгласно изтекло проектостановище от февруари, оповестено онлайн в понеделник вечерта от Politico.

В проектостановището, написано от арбитър Самюел А. Алито-младши, болшинството от съда гласоподават за анулация на Роу, съгласно “Politico”. Съдия Алито назова решението неправилно и сподели, че противоречивият въпрос, който възпламенява политическите диспути в Съединените щати повече от едно потомство, би трябвало да се взема решение от политиците, а не от съдилищата.

„ Ние считаме, че “Роу” и “Кейси” би трябвало да бъдат анулирани “, написа арбитър Алито в документа, обозначен като „ Становище на съда “, съгласно Politico. „ Време е да се вслушаме в Конституцията и да върнем въпроса за абортите на определените от народа представители.”

Изтичането на 98-страничното проекторешение е невиждано. В актуалната история на съда ранните планове на мнения в никакъв случай не са изтичали преди да бъде оповестено окончателното решение. А ранните планове на мнения постоянно се трансформират досега на оповестяване на решението на съда.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР