На Васил Божков и семейството му е назначена допълнителна защита,

...
На Васил Божков и семейството му е назначена допълнителна защита,
Коментари Харесай

Допълнителна охрана за Божков и семейството му

На Васил Божков и фамилията му е назначена спомагателна отбрана, разгласи Георги Гатев – юристът на хазартния предприемач. Това е станало с прокурорско разпореждане, откакто Божков самичък е изискал преди няколко месеца да бъде охраняван.

Вчера завърши разпитът му като очевидец по делото, формирано по негови изказвания, че е давал подкупи на някогашния министър председател Бойко Борисов и на някогашния финансов министър Владислав Горанов.

Адвокатът на Васил Божков изясни, че не може да каже дали има закани към клиента му, само че спомагателната защита е поради сигурността на обвинения предприемач.

Гатев сподели, че до момента Васил Божков не е споделял да има някакви терзания. Бизнесменът самичък е изискал защитата преди няколко месеца, когато от Дубай съобщи, че е подготвен да свидетелства.

„ Истината е, че към този момент му е наложена физическа отбрана, тъй като има възможна заплаха, както виждате, за неговото здраве или за неговите близки. Има такива възможни данни и по тази причина се взимат тези ограничения. От този миг има предписание да се вземат ограничения за неговата отбрана. Той не се опасява, само че като всеки естествен човек има някакви опасения. Както виждате в какъв свят живеем. Кой е сигурен? Защото има заплаха, както виждате и чувате вие медиите, вероятно за неговото здраве или за неговите близки. Има такива данни вероятно и по тази причина се взимат тези ограничения “, сподели Гатев.

Защитата на Божков ще се извършва от чиновници на Главна дирекция „ Охрана “ или от Министерство на вътрешните работи, като с изключение на нея предприемачът има и частна защита.

След близо девет часа разпити, през вчерашния ден и през днешния ден, Божков е удостоверил казаното досега, че е дал 60 млн. лв., с цел да заплаща така наречен „ такса успокоение “ на някогашния министър председател Бойко Борисов и тогавашния финансов министър Владислав Горанов.

Адвокат Гатев счита, че са вероятни и нови разпити на забърканите лица.

„ Възможно е, само че това към този момент е решение на проверяващите. Ако преценяват, че някой би трябвало да го преразпитат, да му задават спомагателни въпроси, може и това да стане. Да, разумно е. По това дело повече нищо не може да ни потърсят, с изключение на за някой преразпит, за допълнение, за спомагателни разяснения по някои въпроси, за очни ставки вероятно, в случай че се наложи “, съобщи бранителят на Васил Божков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР