На въпрос за необходимост от предсрочни избори 47,4% от българите

...
На въпрос за необходимост от предсрочни избори 47,4% от българите
Коментари Харесай

Галъп: 47,4% от българите не искат предсрочни избори, 84,9% очакват повишения на цените

На въпрос за нужда от предварителни избори 47,4% от българите дават отговор негативно, а 22,2% – позитивно. Останалите не могат да отговорят. Данните ясно сочат, че опцията „ нови избори “ не е желана – това нормално е удостоверение за липса на построена съответна политическа опция, за отмалялост от
политическата неустановеност и така нататък

Изводите са от постоянната самостоятелна стратегия на ежемесечни проучвания на публичното мнение, позната като Политически и стопански показател на „ Галъп интернешънъл болкан “.

84,9% от пълнолетните българи чакат покачвания на цените в идващите месеци. 7,5% считат, че цените ще остават същите, а единствено 2,9% считат, че те ще падат. Има и дребна „ сива зона “ – без отговор. Данните от последните две тримесечия на самостоятелната изследователска стратегия обаче демонстрират, че растежът на паниката не е траял – през есента упованието за покачвания на цени бе достигнало даже покрай 90%, през зимата – над 86%. Това значи, че българите очевидно към този момент привикват с мисълта, че цените ще продължат своя растеж, а и паниката към този момент е достигнала евентуални лимити.

49,9% не споделят схващането, че бежанците от Украйна са някаква опасност за сигурността в България. На противоположното мнение са 25,2%, а станалите се двоумят. Сравнението с други знаци, които „ Галъп интернешънъл болкан “ употребява в годините, в това число и при други спорове, демонстрира, че бежанците от Украйна са като цяло добре признати от българите. Това прави усещане – изключително на фона на паниките за високи цени и за качеството на живота у нас – и към този момент не се трансформира даже и при съществуването на някакво напрежение към
битови въпроси, свързани с бежанците.

На фона на войната и цените, методът към ковид у нас в последно време среща отчетливо утвърждение. 57,8% утвърждават повсеместното прекосяване на наложителното носене на маски в целесъобразно, а 29,3% не го утвърждават. Останалите не могат да преценяват. Данните демонстрират, че в този характерен сектор е една от най-силните публични оценки за настоящите политики.

Изследването е без значение. Вълната на интервюиране бе измежду 809 пълнолетни българи, сред 31 март и 8 април – посредством директно персонално изявление с таблети измежду двустепенна извадка на инцидентен принцип, представителна за пълнолетното население на страната. Възможно отклоняване: ±3.5% при 50%-ови дялове. 1% от цялата извадка е почти еднакъв на 54 хиляди пълнолетни българи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР