На въпрос дали Зеленски е поискал ПВО системи, тежка бронирана

...
На въпрос дали Зеленски е поискал ПВО системи, тежка бронирана
Коментари Харесай

Зеленски е поискал да му предоставим всичко без летателни средства

На въпрос дали Зеленски е изискал Противовъздушна отбрана системи, тежка бронирана техника, брегови ракетни комплекси Тагарев отговори: " Всичко, без летателни средства. "

По думите му сега се вършат планове по какъв начин може да се извърши настояването на Киев.

Тагарев дефинира като историческо визитата у нас на президента на Украйна Володимир Земенски. Тагарев удостовери, че България ще изпрати военна помощ за Украйна

" Определено е историческо посещаване. Това е знак в нашата история, който ние не осъзнаваме, мисля, само че ще бъде осъзнато. Както сподели президентът Зеленски, България е от светлата страна на историята ", съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев.

До момента България е изпратила една филантропична и една военнотехническа помощ, като в напреднал стадий е втора военнотехническа помощ.

Ако се удовлетвори настояването на Зеленски, това ще бъде трета по ред. Страната ни заявява също и подготвеност да взе участие в европейската самодейност за даване на артилерийски снаряди за Украйна.

На изключителното съвещание депутатите би трябвало да решат дали ще одобрят законопроекта за мултифункционална система, с която на процедура би трябвало да могат да се употребяват в цялостен потенциал техническите благоприятни условия на чаканите американски изтребители F-16.

Предвижда се и посредством тази система да бъде направено изцяло преоборудване на летище Граф Игнатиево. Вносител на плана е Министерски съвет. Депутатите в отрасловата комисия го поддържаха на първо четене. Стойността на плана е над 5 милиона $. Сумата би трябвало да се заплати на три вноски до края на 2029 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР